Анатолій Клочко (ліворуч) та Олександр Сергій (праворуч) / колаж УНІАН, фоото mil.gov.ua

Кабінет міністрів призначив нових заступників міністра оборони України. Посали отримали Анатолій Клочко та Олександр Сергій. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі постійний представник Кабінету міністрів України у ВРУ Тарас Мельничук з посиланням на рішення сьогоднішнього засідання уряду.

Хто такий Анатолій Клочко

Згідно з повідомлення на офіційному сайті Міноборони, уродженець Харкова 1963 року народження Анатолій Клочко у 1985 році закінчив Саратовське вище військове командно-інженерне училище ракетних військ, у 2003 році — Національну академію оборони України, а у 2019 році — Національний університет оборони України.

З 1999 по 2005 рік був командиром ракетної бригади армійського корпусу. У 2018-2020 роках очолював Центральне ракетно-артилерійське управління. З 2020 по 2022 рік займав посаду начальника Центрального управління забезпечення засобами ураження.

Відео дня

З жовтня 2022 року Анатолій Клочко проходив службу у військовій частині А0515. 

Клочко з 2020 по 2022 рік займав посаду начальника Центрального управління забезпечення засобами ураження, а з 2022 року перебував на службі в ГУР.

Що відомо про Олександра Сергія

Олександр Сергій народився на Буковині у 1969 році. У 1991 році закінчив Рязанське вище військове автомобільне інженерне училище.

У 1998 році здобув фах офіцера військового управління оперативно-тактичного рівня в Київському Інституті Сухопутних військ.

У 2012 році отримав диплом Національного університету оборони України.

Входив до складу української миротворчої місії під егідою ООН в африканській державі Сьєрра-Леоне.

З 2010 року обіймав керівні посади у Збройних силах України, пов'язані з логістичним забезпеченням армії.

У 2014 році отримав Орден князя Данила Галицького. 

Інші перестановки в уряді

Як повідомляв УНІАН, у травні Кабінет міністрів України ухвалив рішення про призначення Івана Гаврилюка першим заступником міністра оборони України, звільнивши з посади заступника міністра оборони. Також тоді було призначено Олександра Балануцу заступником міністра оборони України з питань європейської інтеграції.

Раніше член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат Федір Веніславськи пояснював, що законодавство забороняє повністю змінювати склад уряду під час дії воєнного стану. Саме то перестанови відбуваються "точково".

Вас також можуть зацікавити новини: