Митрополита Агапіта нібито забирала СБУ / фото REAL-VIN.COM

Представники УПЦ МП заявляють, що СБУ нібито примусово доставляє одного з митрополитів до Києва для "розмови з президентом", у Службі безпеки це заперечують.  

Читайте такожРелігійні провокації та теракти: в СБУ розповіли, як РФ може створити привід для відкритого воєнного вторгнення

Про те, що митрополита Могилів-Подільського і Шаргородського Агапіта нібито повезли силовики, повідомив на своїй сторінці у Facebook голова юрвідділу УПЦ МП протоієрей Олександр Бахов.  

Відео дня

"Пам'ятаєте я казав, що єпископів УПЦ будуть на собор з "охороною" доставляти? Так от, сьогодні митрополита Могилів-Подільського і Шаргородського Агапіта (Бевцика) в примусовому порядку СБУ Вінницької області доставляє до Києва", - стверджує він.  

Бахов каже, що митрополита нібито забрали з дому у Чернівецькій області, де він гостював. "Офіційна версія – на розмову з президентом!", - написав він. 

В СБУ Вінничини цю інформацію заперечують, передає "Українська правда".

"Співробітники Вінницького управління СБУ не виїжджали до Чернівецької області і тим більше нікого там не затримували", - сказала прес-офіцер СБУ Вінницької області Ірина Алєксєєва.