Снігу в Україні поки що не очікується / фото freepik.com

Наступного тижня в Україні поки що не очікуються істотні опади. Про це в коментарі УНІАН сказала Анжеліка Ганчук, завідувачка сектору чисельного моделювання та прогнозування відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру.

Відповідаючи на запитання щодо того, чи наступного тижня в Україні очікується сніг та мороз, і де саме, якщо так, вона зауважила, що на вихідні очікується погода переважно без опадів. Утім, на сході трохи дощитиме, адже там "свій трішки процес, вплив вологи з моря".

"Але переважно поки що без опадів. І таких якихось значних опадів на наступний тиждень також не прогнозується. Але там буде нас краєчком зачіпати циклон", - сказала Ганчук.

Відео дня

Так, зауважила експерт, точнішу інформацію можна буде отримати вже з понеділка. "Тобто на наступні три дні не очікуємо, але самі опади ми уточнимо. Тому поки снігу не буде, але за рахунок того, що у нас протягом цих двох днів, на вихідні, буде нічне зниження температури, у нас у східних областях, а також це західні області, Житомирська, Вінницька, - у нас будуть опускатися температури нижче нуля", - розповіла вона.

Так, додала Ганчук, вночі температури становитимуть від -2 до +2 градусів:

"Таким чином, там у нас встановиться така погода, яка б за опадів могла би спричинити перехід вже від дощу до снігу. Але поки що, це стосується особливо Карпатського регіону, істотних опадів не очікується".

Туман в Україні

У західних, Житомирській, Вінницькій та Кіровоградській областях сьогодні зранку очікується густий туман. Видимість становитиме 200-500 метрів. Оголошено І рівень небезпечності.

Вас також можуть зацікавити новини: