8 довтня в Україні вже буде сухо / фото Pixabay

Циклон, який приніс до України дощі, 8 жовтня вже піде геть. Тому на нас чекає переважно сухий та доволі теплий день. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко.

Вона пояснила, що Україна опиниться поміж двох циклонічних систем - на північному сході циклон Finny та циклонічна область Gerda із центром над Великою Британією. Наша країна, за даними Наталки Діденко перебуватиме під впливом сухого антициклону, який розташувався над Чорним морем:

"Тому у вівторок в Україні опадів не передбачається, лише найближчої ночі ще залишки наповнять вологою повітря, землю та дерева на Сумщині, Полтавщині та частково Харківщині".

Температура повітря, за прогнозом синоптикині буде доволі комфортною:  +17...+22 градуси. На півдні повітря прогріється до +22...+25, а трохи свіжіше буде лише в північних областях, +12...+18 градусів.

У Києві 8 жовтня також буде сухо, а стовпчики термометрів покажуть +16...+18 градусів.

Рекордний дощ у Києві

6 жовтня у Києві зафіксували рекорд добової кількості опадів. ЗА даними синоптиків, у столиці випало 30,6 мм опадів, що на 13,4 мм більше, ніж попередній рекорд 1970 року. Тоді 6 жовтня у Києві також був дощ, але випало лише 17,2 мм опадів.

Вас також можуть зацікавити новини: