Поки що в Україні буде холодно / фото pexels.com

Через потужний антициклон в Україні очікується холодна погода з нічними заморозками. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко.

Вона пояснила, що заморозки практично по всій країні очікуються через ясну погоду. "Хіба що схід та південний схід втримаються від "мінусів" через хмарність, яку закине від вторинних атмосферних фронтів", - уточнила синоптикиня.

Протягом дня п'ятниці найхолодніша погода очікується у східній частині, лише +7...+9 градусів. У більшості ж областей також буде холодно, +8... +11 максимум. Тільки на півдні та заході термометри покажуть +10...+13 градусів, а на Закарпатті повітря прогріється до +16 градусів.

Відео дня

Більша частина України, за даними Наталки Діденко, належатиме сухій антициклонічній погоді, однак опади також будуть.

"Дощі можливі 18-го жовтня у східних областях, у Дніпрі з районами і місцями на Запоріжжі", - повідомила експертка з погоди.

Погода у Києві

У Києві, за даними Наталки Діденко, 18 жовтня очікується суха та холодна погода. Найближчої ночі похолоднішає до +1...+3 градусів, на околицях заморозки, а завтра вдень буде лише +9 градусів.

"Поки що дружно мерзнемо", - резюмувала синоптикиня.

Заморозки в Україні

Найближчої ночі у більшості областей України очікуються сильні заморозки. Температура, за даними Укргідрометцентру, опускатиметься до 0°...-3° у західних, північних та більшості центральних областей. Через це оголошено ІІ рівень небезпечності.

Вас також можуть зацікавити новини: