В Україні очікується похолодання та перший мокрий сніг / фото Віктор Ковальчук, УНІАН

Найближчі кілька днів в Україні буде дуже тепла осіння погода, а вже наприкінці тижня розпочнеться похолодання, яке дійде до заморозків та навіть може випасти мокрий сніг. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила відома синоптикиня Наталка Діденко.

"Плануйте щось хороше на відкритому повітря на середу-четвер, в Україні 9-10 жовтня переважатиме суха, навіть сонячна погода з потеплінням до +18...+24 градусів", - спрогнозувала вона.

Однак така погода триватиме недового, адже до нас йде похолодання:

Відео дня

"Вже з неділі, з 13-го жовтня, очікується поступове похолодання, яке під завершення наступного тижня, з 17-18 жовтня, може посилитися до заморозків та навіть подекуди мокрого снігу".

"Бабине літо" в Україні

Синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха нагадала, що "бабине літо" - це народний термін, який позначає період теплої погоди після відчутного осіннього похолодання. Похолдання в нас вже було, а до 11 жовтня триватиме тепела осіння погода з температурою +17°...+24°.

"Якщо це похолодання, можна сказати, було таке більш відчутне, то в народі можна вважати, що ці два-три дні, які в нас будуть з температурою близько 20-ти градусів у більшості регіонів, і до 24-х по південних областях, - теоретично можна називати ("бабиним літом" - УНІАН)", - повідомила синоптикиня.

Вас також можуть зацікавити новини: