Імовірність розвитку події Ла-Нінья знизилася / фото REUTERS

Імовірність погодного явища Ла-Нінья в найближчі місяці знизилася. Якщо воно і виникне, то буде слабким і короткочасним. Про це пише Reuters.

"Імовірність розвитку події Ла-Нінья в найближчі місяці знизилася", - заявило Австралійське бюро метеорології.

За даними метеорологів, внутрішня кліматична модель припускає, що Ла-Нінья не розвинеться, і чотири з шести інших кліматичних моделей, також підтверджують це.

Відео дня

"Якщо Ла-Нінья і розвинеться, то вона буде відносно слабкою і недовговічною, при цьому всі моделі прогнозують нейтральні значення і в лютому", - заявили в бюро.

Інші метеорологи, за даними Reuters, також стали менш упевнені в появі Ла-Нінья.

Так, синоптик уряду США заявив, що ймовірність виникнення Ла-Нінья до кінця листопада становить 60%. Така ж імовірність збережеться протягом січня-березня 2025 року.

Зміна Ель-Ніньо на Ла-Нінья - у чому суть

Ла-Нінья і Ель-Ніньо спричинені охолодженням і потеплінням температури поверхні моря біля західної частини Південної Америки.

Розвиток Ла-Нінья та його протилежності Ель-Ніньо має величезне значення для світового сільського господарства, оскільки Ла-Нінья зазвичай збільшує кількість опадів у східній Австралії, Південно-Східній Азії та Індії та зменшує кількість опадів в Америці.

Під час Ла-Нінья температура на Землі знижується. Зазвичай цей феномен пов'язаний із тривалими посухами по всьому американському регіону. Це призводить до падіння врожаїв, що ще більше посилює глобальні проблеми з продовольством.

Вас також можуть зацікавити новини: