На дюкерных переходах чергують аварійні бригади / скріншот з відео

У вівторок, 23 червня, паводок на Буковині пошкодив газорозподільні підземні та надземні газопроводи, внаслідок чого без газу залишилися кілька сіл, а газопостачання Чернівців виявилося під загрозою.

Про це у Facebook повідомляють керівник "Регіональної газової компанії" Олег Ніконоров і АТ "Чернівцігаз".

Станом на вечір вівторка від газопостачання відключили село Користувата, Бурда, Ревне, Стрілецький Кут та Нові Драчинці Кіцманського району. А в селі Бобівці Сторожинецького району вода знесла міст і підмила газопровід.

Відео дня

"Одна з наших аварійних бригад не може самостійно повернутися з Кіцманського району", - повідомляють в АТ "Чернівцігаз".

Найбільше стихія уразила Вижницький, Хотинський та Кіцманський райони. Зараз на Буковині працюють 15 бригад аварійно-диспетчерської служби, а у постраждалих районах сформували додаткові бригади і підготувалися до можливого оперативного відключення.

false

За даними керівника "Регіональної газової компанії", перехід, що забезпечує газом місто Чернівці, відключений, а працівники "Чернівцігазу" підтримують тиск з резервного напрямку.

"Газопостачання Чернівців під загрозою. На дюкерних переходах чергують аварійні бригади. Ця ніч у газовиків буде довгою", - зазначив Ніконоров.

Як повідомляв УНІАН, 24 червня на річці Прут біля Чернівців очікується проходження максимального рівня води високого дощового паводку висотою 680 -730 см над нулем поста, максимальною витратою води в межах 2320-2690 кубометрів у секунду.