Полярне сяйво можуть спостерігати мешканці різних регіонів Україниt.me/odesacityofficial

Ввечері 10 жовтня одразу в кількох регіонах України небо освітило полярне сяйво. Мешканці різних міст спостерігають яскраво-рожеві кольори у небі.

Полярним сяйвом можуть насолодитися мешканці Київщини, Вінниччини, Рівненщини, Полтавщини, Дніпропетровщини, Харківщини, Сумщини, Одещини та інших регіонів. Кадри неймовірного неба публікують місцеві телеграм-канали та ЗМІ.

Примітно, що дивовижне полярне сяйво також можуть спостерігати жителі Канади, США, Ірландії, Німеччини, Великої Британії та інших країн. Спровокувало рідкісне явище сильна геомагнітна буря.

Відео дня

Побачити полярне сяйво можна буде не тільки цієї ночі, а до раннього ранку неділі.

Полярне сяйво в Україні

Українці вже мали змогу спостерігати полярне сяйво у вечірньому та нічному небі. Рідкісне рожеве світіння днями помічали мешканці Одеської та Івано-Франківської областей. 

Полярне сяйво в Україні можна було побачити і в травні. За словами фахівців, цей рік є одним із найкращих для появи полярного сяйва за останні 20 років. 

Хоча зазвичай полярне сяйво спостерігається в полярних областях – в Арктиці (північне сяйво) і Антарктиці (південне сяйво), цього року через активність Сонця воно буде інтенсивнішим і може поширюватися на нижчі широти, ніж зазвичай.

Вас також можуть зацікавити новини: