На Закарпатті 28 та 29 вересня вируватиме негода / фото ua.depositphotos.com

У Закарпатській області впродовж вихідних вируватиме негода, через що синоптики оголосили підвищений рівень небезпечності.

За даними Закарпатського гідрометцентру, через надходження холодної повітряної маси з Північної Атлантики та проходження фронтального розділу протягом 28-29 вересня на Закарпатті очікується зміна погодних умов.

"В другу половину дня 28-го та вночі 29 вересня передбачаються переважно значні дощі, місцями грози, вночі 29 вересня в окремих пунктах сильні дощі", - кажуть синоптики.

Відео дня

Також, за їх даними, місцями прогнозується посилення вітру до 15-20 м/с й похолодання:

"Протягом 28-29 вересня очікується зниження температури повітря на 5-12°".

Зокрема, вночі 28 вересня буде +12°...+17°, вдень +22°...+27°, на високогір'ї - до +19°. 29 вересня вночі буде +8°...+13°, вдень +10°...+15°, а на високогір'ї - до +7°.

Ускладнення погодних умов відповідає І рівню небезпечності.

"Такі погодні умови можуть призвести до порушень електропостачання, роботи служб комунального господарства, зв'язку, будівельної і туристично-рекреаційної галузей", - попереджають в гідрометцентрі.

Похолодання та дощі в Україні

Цими вихідними в Україні прогнозується різка зміна погодних умов. Про це повідомляє синоптик Віталій Постригань.

Згідно з його прогнозом, 28 і 29 вересня погода в різних регіонах країни буде суттєво відрізнятися. Зокрема, на заході очікується різке похолодання та дощі:

"Західна частина України, потрапить під вплив дощових атмосферних фронтів, там може випасти 20-50 мм, температура лише +8°...+13°", - повідомив він.

Водночас, за словами Постриганя, на решті території країни збережеться здебільшого сонячна, суха і аномально тепла погода з температурними показниками +24°...+29°.

Вас також можуть зацікавити новини: