Період холодних днів з морозами стає дедалі меншим / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот

Не можна говорити про те, що теплий вересень в Україні призведе до того, що найближча зима буде теплою. Про це синоптикиня Укргідрометцентру, керівниця пресцентру Укргідрометцентру Наталя Птуха сказала в ефірі Українського радіо.

Зокрема, у неї запитали, чи можна очікувати на малосніжну і теплу зиму з огляду на те, яким теплим є вересень.

Птуха відзначила, що не можна гарантувати такої прямої кореляції зв'язку.

Відео дня

"Загальна тенденція, звичайно, є завжди. Зараз у нас зміна клімату, і останній рік - дванадцять, навіть тринадцять місяців поспіль середньоземна глобальна температура була вищою за всю історію коли-небудь спостережень. Тобто, ці півтора градуси, які були закладені як критичні - якраз їх ми досягнули, і (ці градуси) утримувалися. Тобто, високі значення температури у багатьох регіонах земної кулі. Це звичайно продукує те, що буде більше періодів теплих днів", - відзначила Птуха.

Водночас, за її словами, це не виключає того, що може бути поява холоду і морозних днів.

"Просто, за глобальною тенденцією, період цих холодних днів з морозами стає дедалі меншим", - відзначила синоптикиня.

Окремо, вона сказала, що від сьогодні, від 19 вересня, в Україні буде період без опадів.

"У синоптичній перспективі те, що ми можемо озвучувати, то десь до 25 числа у нас буде утримуватися поле високого тиску без усіляких шансів на опади", - сказала вона.

Аномальне тепло у Києві

Як повідомляв УНІАН, у Києві 16 вересня зафіксували черговий температурний рекорд. За даними спостережень, у понеділок мінімальна температура повітря у столиці виявилась найвищою для цього дня, адже вона не опустилася нижче 17,5°С. Попереднє рекордне значення 1955 року перевищено на 0,9°С.

Вас також можуть зацікавити новини: