Температура в Україні знизиться ще сильніше, будуть заморозки / колаж УНІАН

Цього тижня вночі в Україні заморозки можуть бути вже не лише на ґрунті, а й у повітрі. Про це в коментарі УНІАН розповіла синоптикиня Українського гідрометцентру Наталія Птуха, відповідаючи на запитання щодо того, чи, враховуючи прихід осіннього холоду, дощів та вітру, до України ще повернеться тепло, чи похолодання лише посилюватиметься, і чи очікуються цього тижня мінусові температури.

Вона зауважила, що дійсно цього тижня очікується зниження температури через зміну синоптичної ситуації.

"У нас зараз були атмосферні фронти, які спричинили дощі. Вони поступово вже покидають територію України. І відповідно, поступово і дощі вже також будуть припинятися", - сказала експерт.

Відео дня

Птуха додала, що невеликі дощі ще поки залишаються, і сьогодні вони будуть у західних, східних та північних областях. Але з середи-четверга антициклон з північного заходу витіснятиме всі ці атмосферні фронти на південний схід.

"І, відповідно, у нас вже пануватиме погода без опадів і будуть прояснення", - повідомила експерт й додала що нарзі починає змінюватись напрямок вітру, через що надійде прохолодніша повітряна маса. І за рахунок того, що буде антициклон та прояснення, не буде хмарності в більшості областей, тож уночі можуть бути заморозки:

"Спочатку в нас в ніч на 16-те заморозки по західних областях. А на 17-те і на 18-те, ніч - це вже у більшості областей, крім півдня та сходу. Очікуємо заморозки не тільки на ґрунті, а подекуди навіть в повітрі. Тому що, в принципі, така досить прохолодна повітряна маса буде".

Водночас денні максимуми, зазначила вона, сильно не відрізнятимуться: вони як були, так і залишаються до +12 градусів.

"Найпрохолодніше, традиційно, в Карпатах, на високогір’ї Карпат… Сьогодні там близько 0 градусів. В нічні години 16-го та 17-го  0...-3, вдень +4...+9. Тобто там залишається найпрохолоднійший осередок", - зауважила експерт.

Так, зазначила вона, у другій половині тижня заморозки можуть бути у західних, центральних та північних областях.

Утім, синоптикиня підкреслила, що не виключено, що з 19 жовтня антициклон слабшатиме, надійде інша повітряна маса і температура підвищуватиметься, а заморозки відступатимуть.

"І з 20-го числа вже, хоч вночі й буде +2...+8, але принаймні вже без заморозків", - сказала вона.

На уточнення щодо погоди в Києві цього тижня, Птуха зазначила, що там ситуація така сама. "Ще може бути осінній дощик час від часу і більш хмарна погода. Але вітер вже змінюється і, відповідно, з 17-го жовтня у нас вже без опадів. Температурні показники в нічні години - це 0...-2. 17, 18 число і 19 навіть. Саме заморозки", - зазначила експерт.

Погода в Україні - прогноз на тиждень

Як повідомляв УНІАН, раніше синоптик Ігор Кібальчич зауважив, що цього тижня на Україну очікує прохолодна погода з дощами та заморозками.

Так, у першій половині тижня у більшості областей пройдуть невеликі, місцями помірні дощі, а у другій на погоду в Україні впливатиме потужний та малорухомий антициклон.

Завдяки цьому опади припиняться, однак температурне тло збережеться на досить низькому рівні, особливо в нічні та ранкові години.

Вас також можуть зацікавити новини: