Вночі 12 та 13 жовтня в Україні будуть заморозки / фото Pixabay

В Україні на дві ночі поспіль оголосили попередження про заморозки. Про це свідчать дані Українського гідрометцентру.

Зокрема, за даними синоптиків, 12 жовтня вночі на поверхні ґрунту заморозки 0°...-3° очікуються у Волинській, Рівненській та Львівській областях.

Заморозки 0°...-3° на грунті будуть вночі 13 жовтня в західних областях. Через це оголошено І рівень небезпечності.

Відео дня

Також вночі у Волинській, Львівській, Рівненській, Тернопільській та Івано-Франківській областях очікуються сильні заморозки у повітрі 0°...-3°. Через це оголошено II рівень небезпечності помаранчевий.

Заморозки в Україні 12 жовтня / фото Укргідрометцентр
13 жовтня очікуються заморозки на грунті та у повітрі / фото Укргідрометцентр

Зима в Україні - прогноз

Взимку в Україну може прийти антициклон, що призведе до підвищення температури в країні. Про це раніше повідомила кліматолог Віра Балабух.

Вона зазначила, що в Атлантиці формується потужний антициклон, який може принести з субтропіків тепле повітря до нашої країни. За прогнозами, середня температура взимку буде вищою на 1-2 градуси від норми, а температурні коливання очікуються в межах від +5 до -5 градусів.

Попри те, що більшість днів зими можуть бути з температурою в діапазоні від -5 до +5 градусів, можливі арктичні вторгнення на кілька днів. Вона підкреслила, що розрахунки вказують на те, що цьогорічна зима може бути теплою, подібною до минулорічної.

Вас також можуть зацікавити новини: