У Києві випала рекордна кількість опадів / фото Борис Корпусенко, УНІАН

У Києві зафіксували рекорд добової кількості опадів у Києві. Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

"За даними спостережень метеостанції, 6 жовтня у столиці було зафіксовано рекордну кількість опадів – 30,6 мм", - повідомляють синоптики.

Це, за їх даними, на 13,4 мм більше, ніж попередній рекорд 1970 року для цієї дати, коли випало 17,2 мм опадів.

Відео дня

Температурні рекорди у Києві

Наприкінці вересня у Києві зафіксували одразу три температурних рекорди. Наприклад, мінімальна температура 27 вересня виявилась найвищою для цього дня, адже вона не опустилася нижче 17,3°С. 

Також середня добова температура повітря 28 вересня досягла найвищого значення для цієї дати,+23,1°С. Це перевищило попередній рекорд, встановлений у 1927 році, на 2,0°С, а також перевершило кліматичну норму на 9,9°С.

Всього у вересні в Києві було встановлено 11 температурних рекордів. За даними синоптиків, перший осінній місяць цього року виявився найтеплішим з 19 століття. Найхолодніше було 19 числа, коли мінімальна температура під ранок знизилась до +10,4°С, а найтепліше – 1 вересня, коли повітря прогрілося до спекотних +33,0°С.

Водночас опадів у вересні 2024 випало дуже мало - лише 36% від норми.

Вас також можуть зацікавити новини: