Три ночі поспіль у Києві будуть заморозки / фото Manfred Richter / Pixabay

У Києві на три дні поспіль оголосили І рівень небезпечності. Попередження про небезпечні метеорологічні явища оприлюднив Український гідрометцентр:

"У Києві вночі 18-20 жовтня заморозки у повітрі 0...-2°. І рівень небезпечності, жовтий".

Також заморозки очікуються й по території Київської області.

Відео дня

"По області вночі 18-20 жовтня сильні заморозки (у повітрі) 0...-3°. ІІ рівень небезпечності, помаранчевий", - повідомляють синоптики.

Завтра, за їх даними, на Київщині буде мінлива хмарність, без опадів. Вітер очікується північно-східний, 5-10 м/с. Температура вдень по області становитиме +7°...+12°, а у Києві буде холодніше, лише +8°...+10°.

У Києві очікуються заморозки у повітрі до -2° / фото Укргідрометцентр
По Київській області очікуються заморозки до -3° / фото Укргідрометцентр

Погода 18 жовтня - прогноз по Україні

Через вплив потужного антициклону в Україні очікується холодна погода з нічними заморозками. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко.

Вона зазначила, що заморозки будуть практично по всій країні через ясну погоду, а схід і південний схід зможуть уникнути мінусових температур завдяки хмарності, що надходить від вторинних атмосферних фронтів.

Протягом дня п’ятниці найхолодніша погода прогнозується у східних областях, де температура досягне лише +7...+9 градусів. У більшості інших регіонів також буде холодно, з максимальними температурами +8...+11 градусів. Лише на півдні та заході країни термометри покажуть +10...+13 градусів, а на Закарпатті температура підніметься до +16 градусів.

За даними Наталки Діденко, більша частина України буде під впливом сухої антициклонічної погоди, але деякі опади все ж можливі: у східних областях, у Дніпрі з навколишніми районами, а також місцями на території Запоріжжя.

Вас також можуть зацікавити новини: