Зима цього року в Україні обіцяє бути теплою / фото Annette Meyer, Pixabay

Взимку в бік України може рухатися антициклон, який призведе до високих температур в країні. Про це в програмі "Про науку. Компетентно" розповіла Віра Балабух, кандидатка географічних наук, завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України.

"Якщо ми говоримо про процеси, які в Атлантиці на нас впливають. То там утворюється досить потужний антициклон, який із субтропіків може виносити до нас тепле повітря. Очікується, що середня температура повітря взимку буде на 1-2 градуси вище за норму. Коливання від +5 до -5 градусів", – пояснила Балабух.

Вона сказала, що тенденції останніх десятиріч вказують на те, що температура повітря взимку регулярно зростає. Зокрема, найбільший ріст спостерігається у січні, коли температура тримається на рівні тої, яка зазвичай притаманна листопаду:

Відео дня

"Незважаючи на те, що більшість днів можуть бути з температурою в межах від -5 до +5 градусів, але цьогоріч і загалом можливі арктичні вторгнення. Багато чинників вказують на це. Це 2-3 дні, коли буде холодно. Але як показують розрахунки, зима цього року може бути теплою, такою ж, як минулого року".

Погода в Україні: інші важливі новини

Як повідомляв УНІАН, з 11 жовтня погода в Україні почне змінюватися. У західних областях, а також місцями на півночі та в центральній частині пройдуть дощі.

Тим часом у Києві та Київській області 11 жовтня оголосили жовтий рівень небезпеки через туман. Відзначається, що видимість у столиці буде на рівні 200-500 метрів.

Вас також можуть зацікавити новини: