Тиждень в Україні буде дуже спекотним / фото ua.depositphotos.com

Перший тиждень липня в Україні буде неймовірно спекотним. Місцями температура підніметься до нестерпних +36°...+38°. Свіжіша погода очікується на заході та півночі країни, де також періодично дощитиме. Про це повідомляє Погода УНІАН.

1 липня "спекти" буде по всій країні. У більшості областей очікується ясна і безхмарна погода, на заході пройдуть дощі. Температура буде від +30° до +35°.

1 липня спека буде по всій Україні / фото УНІАН

2 липня на заході країни температура знизиться завдяки опадам. Тут стовпчики термометрів покажуть комфортні +21°...+26°. Також опади торкнуться Житомирської області, де температура також знизиться до +27°. На решті території країни спека продовжиться і посилиться, +30°...+36°.

Відео дня
2 липня спека в Україні буде до +36° / фото УНІАН

3 липня опади на заході України продовжаться, а температура знизиться до +18°...+21°. Також дощі подекуди пройдуть на півночі та на Вінниччині, завдяки чому спека ослабне до +20°...+28°. На решті території збережеться суха погода з температурою +31°...+37°.

3 липня в Україні очікуються потужні температурні контрасти / фото УНІАН

У середині тижня, 4 липня, дощі з грози доберуться до деяких центральних областей і навіть можливі на півдні країни. Однак на температуру це суттєво не вплине. На заході буде +21°...+22°, у Житомирській, Вінницькій та Київській областях +22°...+27°, а на решті території повітря прогріється до +31°...+36°.

4 липня в багатьох областях України пройдуть дощі та грози / фото УНІАН

5 липня в Україні буде невелика хмарність, місцями пройдуть дощі та грози. Суха погода збережеться на півдні та південному сході, де температура підвищиться до +33°...+38°.

5 липня дощі та грози в Україні триватимуть / фото УНІАН

На вихідних, 6 і 7 липня, дощів в Україні вже не буде, а на заході почне теплішати. До кінця тижня в західних і північних областях буде +27°...+31°, а на решті території стовпчики термометрів покажуть +30°...+36°.

На вихідних дощів в Україні вже не буде / фото УНІАН
7 липня спека повернеться на захід України / фото УНІАН

Вас також можуть зацікавити новини: