Вже після 21:00 в Одесі очікується гроза / фото УНІАН, Лариса Козова

В Одесі та Одеській області очікуються значні погодні зміни, зокрема, шквальний вітер та град. Про це повідомляє прес-служба мерії міста з посиланням на інформацію від Гідрометцентру Чорного та Азовського морів.

"Штормове попередження: протягом доби 4 липня по Одесі та місцями по області очікується гроза, під час грози шквал 15-20 м/с. В Одеській області очікується град", - наголошують у міській раді.

У зв'язку з погіршенням погодних умов мерія звертається до одеситів та гостей міста з проханням бути пильними, максимально обмежити переміщення та поїздки, особливо літніх осіб, дітей і вагітних жінок.

Відео дня

"Прохання не залишати транспортні засоби під деревами та лініями електропередач, обережно пересуватися під деревами – внаслідок сильного поривчастого вітру та дощу можливе падіння гілок і кабелів", - йдеться у зверненні.

У мерії додають, що сьогодні, 3 липня, вже після 21:00 в Одесі очікується гроза, вітер північно-західний, 7-12 м/с, під час грози шквал 15-20 м/с. Температура вночі 21-23°С, вдень 29-31°С.

Температура морської води 24-25°С.

По Одеській області - місцями короткочасний дощ, гроза, град. Вітер північно-західний, 7-12 м/с, під час грози шквал 15-20 м/с. Температура вночі 18-23°С, вдень 29-34°С.

5 липня - короткочасний дощ, гроза, вітер північно-західний, 7-12 м/с, 5 липня під час грози шквал 15-17 м/с. Температура вночі 16-21°С, вдень 28-33°С.

7-8 липня - без істотних опадів, температура вночі 17-22°С, вдень 30-35°С.

Також підкреслюється, що через шторм у Чорному морі посилюється мінна небезпека. Є висока ймовірність зриву морських мін з якорів та прибиття до берега, а також їхнє дрейфування вздовж узбережжя.

У прес-службі звертають увагу людей на те, що небезпека знаходження в пляжній зоні є надто високою. Цілком імовірним є неконтрольований підрив міни, особливо в штормову погоду. У разі виявлення таких вибухових предметів необхідно невідкладно повідомляти про знахідку відповідні служби, зокрема, за номером 102.

Погода в Україні на тиждень

До кінця тижня в Україні збережеться спекотна погода, а у четвер у низці областей розігріє майже до +40°. Згідно з прогнозом синоптика Ігоря Кібальчича, 4 липня вночі без істотних опадів, а вдень місцями в Україні пройдуть локальні дощі, в окремих пунктах можливі шквали 17-22 м/с. За даними фахівця, напередодні вихідних істотних опадів в Україні не очікується, тільки вдень у північних та східних регіонах місцями пройдуть грозові дощі. Вітер буде переважно північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +15…+20 °С, вдень +23…+28 °С, у центральних, південних та східних регіонах стане свіжіше на кілька градусів, +29…+34 °С.

Вас також можуть зацікавити новини: