Місячне гало в Дніпрі / колаж УНІАН, фото Телеграм-канал "Дніпро зараз"

Минулої ночі жителі Дніпра побачили гало в небі. Про це повідомляють місцеві пабліки. У мережі одразу ж з'явилися знімки цього незвичайного явища.

Місячне гало - це рідкісне атмосферне явище, що зачаровує, коли навколо Місяця з'являється кільце, яке світиться. Воно виникає через заломлення та відбиття світла крізь крижані кристали, які знаходяться у верхніх шарах атмосфери. Ці кристали діють як призми, унаслідок чого формується кільце з блідим, іноді райдужним світінням. Найчастіше місячне гало виглядає як холодний, примарний ореол, що надає нічному небу таємничої атмосфери.

У різних культурах цьому явищу приписували магічні та містичні властивості. Наприклад, вважалося, що гало віщує зміни погоди, найчастіше - прихід негоди або навіть лиха.

Відео дня

Нагадаємо, у травні цього року жителі Дніпра могли спостерігати сонячне гало. Тоді яскраве кільце навколо Сонця викликало ажіотаж - мережею швидко розлетілися знімки цього явища.

Уночі в Дніпрі бачили місячне гало / фото Телеграм-канал "Дніпро зараз"
Місячне гало має вигляд кола, що світиться навколо нашого супутника / фото Телеграм-канал "Дніпро зараз"

Полярне сяйво в Україні

Також наприкінці травня українці могли спостерігати рідкісне в наших краях північне сяйво рожевого кольору. Його бачили в Чернігівській області, Сумській, Київській та Харківській областях.

Також рожеве полярне сяйво на півночі та заході України спостерігали і наприкінці квітня 2023 року.

Вас також можуть зацікавити новини: