Вже на вихідних погода в Україні почне змінюватись на більш осінню / колаж УНІАН

На вихідних в Україні відбудеться певна перебудова синоптичних процесів. Про це у коментарі Погода УНІАН розповіла Наталя Птуха, синоптикиня Українського гідрометеорологічного центру.

Відповідаючи на запитання щодо того, яка погода буде в Україні до кінця вересня, і коли прийде справжня осіння погода з дощами та холодом, адже раніше тепло прогнозувалося лише до 25 вересня, вона зауважила, що територія нашої країни велика, тож у різних її частинах можуть спостерігатися дещо різні погодні умови.

"Якщо говорити про західні області, то там, починаючи вже з середи, дещо знизиться і температурний фон, і прийдуть дощики. І там вже буде більш такий осінній характер погоди", - сказала Птуха.

Відео дня

Водночас на більшості іншої території України температурний фон залишатиметься досить високим. "Найближчі три дні у нас температурний фон буде в межах: нічна температура +7°...+14°, у південній частині - до +17°, а в денні години +20°...+27°. І лише Карпати - там, звичайно, завжди прохолодніше - там вночі +4°...+9°, вдень +15°...+19°", - розповіла синоптик.

Вона пояснила, що такі контрасти будуть зумовлені тим, що із заходу, починаючи з середи, впливатимуть атмосферні фронти, тому там буде більше хмарності і часом - невеликі дощі.

"26-го числа невеликі дощики можуть ще подекуди зачепити Вінниччину, Житомирщину і правобережжя Київської області. Але це досить локально", - сказала Птуха.

За її словами, водночас зі сходу продовжує здійснювати свій вплив антициклон, поле високого тиску, який забезпечує для всього лівобережжя і навіть для південної частини України суху погоду без опадів.

Експерт також наголосила, що сьогодні в Україні змінюватиметься напрямок вітру. Він вже буде з півдня, південного сходу. Йдеться про теплішу повітряну масу, яка зумовить те, що у більшості регіонів, окрім західних, будуть досить високі значення температури - навіть до +27°...+28° на півдні.

"І така погода буде утримуватися практично весь тиждень, до суботи. В суботу ще також можуть бути високі показники. І для Київщини також. Але очікуємо, що все ж таки ось на вихідних, в суботу-неділю, вже буде певна перебудова синоптичних процесів. Надійде вже активніший атмосферний фронт з північного заходу. І він вже повинен буде досягнути, за розрахунками, які є на сьогодні, все ж таки і Київщини", - сказала Птуха.

Так, в останні дні вересня вже й для Київської області буде певна зміна погодних умов і температурний фон дещо знизиться.

"Тобто, якщо зараз там практично весь тиждень буде в межах +20°...+25° - денні максимуми, то вже з наступного тижня це буде в межах +15°...+20°", - зауважила синоптик.

На уточнення, чи означає це, що Україна з наступного тижня фактично переходить на класичну осінню прохолоднішу погоду, Птуха, зазначила: "Переходимо в більш осінню погоду. Наскільки вона буде класичною для початку жовтня - це треба аналізувати. Основне, що буде вже більш нагадувати осінь, буде більш свіженько".

Водночас багато опадів поки що не очікується, вони стосуватимуться більше лише заходу України.

Також на запитання, чи після цього зниження температури ще може прийти "бабине літо", експерт зауважила, що це дійсно ще може відбутися у жовтні.

До України йде аномальне тепло з Туреччини та Балкан - що відомо

Як повідомляв УНІАН, за даними синоптика Ігоря Кібальчича, цього тижня в Україні очікується аномальне тепло, подекуди пройдуть дощі.

Він пояснив, що над центром та заходом Європи очікується розвиток циклонічної діяльності, через що над територією України переважатимуть повітряні потоки південного та південно-східного напрямку.

За словами Кібальчича, за рахунок такої атмосферної циркуляції, до нас почне надходити тепле повітря з Туреччини та країн Балканського півострова.

Вас також можуть зацікавити новини: