Незабаром в Україні почнуться дощі / фото Pixabay

На цьому тижні в Україні очікується протистояння тепла та холоду. В середині тижня стане дещо тепліше, а напередодні вихідних до нас прийде відчутна порція опадів. Про це в коментарі NV розказала синоптикиня Українського гідрометцентру Наталія Птуха.

На початку жовтня температура по країні буде нерівномірною. На заході лише +8…+13, на решті території +17…+ 22, а на сході повітря взагалі прогріється до літніх +25 градусів.

Впродовж 2 та 3 жовтня у більшості областей буде сухо. Лише 2 жовтня можливі невеликі дощі на Вінниччині, Хмельниччині, Житомирщині.

Відео дня

Посеред тижня, за прогнозом синоптикині, температура повітря в країні дещо підвищиться. На заході України, а також в Житомирській та Вінницькій областях вже буде +13…+18. На решті території повітря прогріватиметься до +19…+24, а на півночі буде щось середнє, +16…+21.

4 жовтня у західні, північні, місцями й у центральні області повернуться дощі. У цей час виходитиме новий атмосферний фронт, через що 5 жовтня дощитиме вже й у більшості східних і південних областей. За словами Наталії Птухи, це буде відчутна порція опадів, але не дуже інтенсивних: очікуються помірні опади осіннього характеру на тлі похмурого неба.

Загалом, за її словами, 4 та 5 жовтня погода нагадуватиме типово осінню: по західних областях вночі +4…+9, вдень +9…+15, а на решті території вночі +7…+13, вдень +18…+24.

Погода у Києві

За даними Укргідрометцентру, найближчими днями у Києві ще збережеться доволі тепла та суха погода. Однак вже з 5 жовтня у столиці стане прохолодніше, температура впаде до +15 та почнуться дощі.

Вас також можуть зацікавити новини: