Ахтем Сеітаблаєв назвав російських акторів, з якими йому було приємно співпрацювати / фото УНІАН

Відомий український режисер, актор та військовий Ахтем Сеітаблаєв, який раніше зізнався, що підіймав руку на свою кохану, висловився про російських акторів. Знаменитість розповів про свій досвід співпраці з артистами з країни-агресорки.

За словами Сеітаблаєва, він відчував зверхність з боку росіян під час зйомок в Україні. Вони демонстрували її як на словах, так і в поведінці. Водночас він додає, що не всі актори з РФ були пихатими. Після співпраці з деякими в нього залишилися гарні враження.

"Якщо брати загалом, то певна зверхність зі сторони деяких акторів дійсно спостерігалася. Десь у фразі, десь у поведінці. Не явно, бо у мене на майданчику таке неможливо, однак підсвідомо проскакувало. Проте не можу цього сказати про абсолютно всіх акторів, які в мене знімалися. Наприклад, приємні спогади залишилися про Валентина Гафта, Світлану Немоляєву", – поділився режисер в інтерв'ю для OBOZ.UA.

Відео дня
Ахтем Сеітаблаєв / фото УНІАН

Кінозірка також висловився про те, як в Україні до повномасштабного вторгнення створювали фільми і серіали, які показували в Росії. Як каже Ахтем, часто в таких картинах возвеличували країну-агресорку і тоді українці не розуміли, що беруть учать в просуванні російських наративів.

"У нас на той час вироблялося чи не половина всього, чим потім наповнювався російський телевізор. Пояснювали це тим, що тут робити кіно дешевше. І ми вже тільки потім зрозуміли, що це все була теж складова просування "русского міра". І жахалися, що певною мірою брали в цьому участь. Але я ніколи не знімав картин, де був хоч якийсь натяк на російську велич. Загалом зробив стрічок сім, переважно це мелодрами", – зазначив Сеітаблаєв.

Нагадаємо, раніше Ахтем Сеітаблаєв розповів про суперечку з Володимиром Зеленським. За словами режисера, у нього змінилася думка про президента.

Вас також можуть зацікавити новини: