Меггі Сміт померла / скріншот Instagram

Британська акторка Меггі Сміт, яка відома за роллю професорки Макґонеґел у фільмах про Гаррі Поттера, пішла з життя. Їй було 89 років. Причина смерті поки невідома.

Трагічну новину повідомили її сини Кріс Ларкін та Тобі Стівенс.

"Вона померла в лікарні вранці в п'ятницю, 27 вересня. З нею були друзі та члени сім'ї. У неї залишилися двоє синів і п'ятеро люблячих онуків, які спустошені втратою своєї незвичайної матері та бабусі. Ми хотіли подякувати чудовому персоналу лікарні Челсі та Вестмінстера за їхню турботу та безмежну доброту в її останні дні. Ми дякуємо вам за всі добрі повідомлення та підтримку, і просимо поважати нашу конфіденційність у цей час", - зазначили сини акторки. 

Відео дня

Що відомо про Меггі Сміт

У кіно Сміт грала переважно суворих і характерних персонажок. Її першою головною роллю стала Бріджит Говард у кримінальній драмі "Нікуди іти" у 1958 році. Потім Меггі знялася у багатьох фільмах, найпопулярніші з яких: "Готель Меріголд. Заселення триває", "Леді у фургоні", "Подорожі з моєю тіткою". Та найбільше вона запам'яталася глядачам персонажем професорки Макґонеґел у стрічках про Гаррі Поттера. 

Покійна Меггі Сміт / скріншот Instagram

Актрка також отримала чимало престижних нагород за свій талант. Зокрема, вона дворазова володарка премії "Оскар", семиразова лауреатка премії "BAFTA" у номінації "Найкраща акторка", 4 рази перемагала у номінації "Найкраща роль другого плану". Також Сміт отримала чотири нагороди "Еммі" та має Орден кавалерів пошани та Дама-Командор Ордену Британської імперії. 

Нагадаємо, раніше стало відомо про смерть зірки фільму "Щоденник пам'яті" Джини Роулендс. Жінці було 94 роки.

Вас також можуть зацікавити новини: