Паша Бумчик не вважає, що вчинив ганебно, виїхавши з України під час великої війни / колаж УНІАН

Відомий український блогер Паша Бумчик, який у вересні втік за кордон через гори, вперше прокоментував свій вчинок. Зірка мережі, відомий екстремальними витівками, згадав про українських військових.

Після виїзду до Європи 27-річний блогер дав інтерв'ю, в якому пояснив своє рішення втекти з України. Він відповів, чи є, на його думку, виїзд під час повномасштабного вторгнення неповагою до захисників.

За словами втікача, він, мовляв, не може подобатися усім, як і його вчинки. Бумчик не вважає своє рішення ганебним та при цьому додає, що це був його вибір та його життя:

Я всім не сподобаюсь. Є люди, яким я не буду подобатись, щоб я не робив. Чи неповага це до військових? Ні, я так не вважаю. Тому що я їх поважаю, те, що вони обрали захищати країну. І я хочу, щоб вони поважали мене за те, що я вибрав собі таке життя.

Паша Бумчик / скріншот з відео

Що відомо про втечу Бумчика

Наприкінці вересня Паша повідомив у своїх соцмережах, що вирушив в гори. Спочатку він стверджував, що, мовляв, просто пішов в піший похід по гриби. Він провів в горах три дні і за цей час подолав шлях у 44 кілометри.

Пізніше блогер повідомив, що нібито заблукав та перетнув кордон. Паша опинився в Румунії та навіть показував місце, де перебуває. Це було місто Сигіт-Мармароський. За день після цього втікач показався в Будапешті, Угорщина. Про повернення в Україну блогер не казав ні слова.

"Врятував своє життя за три дні горами пішки", – писав тоді у соцмережах чоловік.

Варто вказати, що за декілька днів до втечі Паша отримав повістку у Києві. Після незаконного перетину кордону його внесли до бази "Миротворець", назвавши зрадником та дезертиром.

До слова, справжнє ім'я Бумчика Павло Дволичанський. Він родом з Житомира і став популярним у 2015 році завдяки своїм екстремальним витівкам. Наразі у нього майже пів мільйона підписників в Instagram.

Нагадаємо, раніше блогер Олександр Волошин також виїхав з України. Скандальний інфлюенсер опублікував відео в мережі та знайшов "винних" у своїй втечі.

Вас також можуть зацікавити новини: