Даша Малахова висловилася про мовне питання / фото інстаграм Даші Малахової 

Українська телеведуча та акторка Даша Малахова висловилася щодо мовного питання в Україні під час війни. 

В своєму Instagram вона вирішила поділитися спостереженнями, які її обурили нещодавно. 

"Була в київському кафе, де сидять всі вершки й кожен, б**ха, столик говорить російською. Це не питання кафе, бо персонал говорить неймовірно красивою українською, а саме людей, які прийшли з друзями, колегами, бізнес-партнерами… Всі триндять російською. Ми з подругою були шоковані", - наголосила Даша. 

Відео дня

Вона також додала, що сама розмовляла російською до початку війни і зростала в середовищі, де більшість спілкувалися недержавною мовою. Проте з часом змогла перейти на українську і закликає всіх теж робити подібні спроби. 

Скріншот сторіз Даші Малахової 

"Коли почалося повномасштабне, мій чоловік сказав: "Ми всі віднині говоримо українською". Я російськомовна, навчалася в російськомовній школі, у мене була російськомовна сім'я. Це абсолютно мені не заважає не триматися за ті факти, а переходити на українську. Так, я була одна з перших, хто робив українськомовний контент з 2006 року. У мене був мовний режим, я говорила кострубато, але нічого, все стало на свої місця. Але я тотально проти мовного хейту. Це про те, щоб з ніжністю змушувати людей переходити на українську".

За словами Малахової, потрібно почати спілкуватися державною мовою в побуті з рідними та дітьми. Варто не боятися робити помилки та надихати своїм прикладом інших. 

"Спілкування українською – це величезний інструмент нашої взаємодії з ворогом. Це дуже-дуже сильний ресурс. Дуже прошу відчути цю силу слова", - наголосила ведуча. 

Нагадаємо, раніше акторка Наталка Денисенко висловилася про російськомовних українців під час війни.

Вас також можуть зацікавити новини: