Оксана Білозір розповіла, що на Курщині залишилося дуже мало людей, але їй навіть вдалося поспілкуватися з місцевими жителями / Скріншот Instagram

Народна артистка України Оксана Білозір поділилася враженнями від поїздки у Курську область, куди вона їздила у вересні цього року. Виконавиця відповіла, що найбільше її вразило в місті Суджа.

Співачка переконана, що під час війни діячі культури зобов'язані підтримувати українських захисників та їхній бойовий дух. Тому вона і зважилася поїхати на територію РФ. Розповідаючи про поїздку, Білозір поділилася, що багато міст та сіл Курщини залишаються безлюдними.

"Продуктові магазини всі розібрані, але інші товари загального вжитку збережені. Мене дуже сильно вразило, коли ми зайшли в храми, де бачиш багато ікон, образів, які впали, розбиті, все засипане штукатуркою, склом. Ми підходимо до столика, де стоять свічки, там є купа грошей, і там гривні. Мене це до сліз вразило. Це зруйнована церква, приходить наш боєць, який хоче помолитися, попросити захисту для себе, наприклад, або подякувати Богу за те, що він живий. Він бере ту свічку, яка йому треба, і він платить в зруйнованому храмі за це гроші", – пригадала артистка.

Також Оксана розповіла, що їй навіть вдалося поспілкуватися з місцевими мешканцями на загальні теми. Ба більше, вони, як каже співачка, намагалися говорити українською з нею. Водночас людей на Курщині залишилося дуже мало, а більшість будинків закриті. Вона додала, що ніхто їх не грабує, а по вулицях ходить багато тварин, яких випустили, аби вони змогли знайти собі їжу.

Відома українська співачка розповіла про поїздку в Курську область: 'До сліз вразило'

"Пуста, безлюдна територія, де йдуть дуже серйозні бої. Там фактично кожних кілька хвилин були прильоти... Якось Бог зберіг, відкрив дорогу, і ми подякували Богу, коли поверталися назад, за те, що він нас благословив і ми добре виїхали звідти", – поділилася Білозір.

Нагадаємо, раніше Оксана Білозір висловилася про зраду Таїсії Повалій. Артистка зазначила, що кожна людина несе відповідальність за свої вчинки.

Вас також можуть зацікавити новини: