Приходько поки що не коментує заборону її концерту в Молдові / колаж УНІАН

На початку місяця на вулицях Молдови були помічені численні афіші з анонсом концерту відомої української співачки Анастасії Приходько. На банерах були заклики проти євроінтеграції. Виявилося, що це частина російської інформаційної війни, але артистка все ж причетна до цих постерів.

Про це повідомляє The New York Times, посилаючись на начальника національної поліції Молдови Віорела Чернаутяну. Афіши розвішали по місту в рамках російської кампанії з дезінформації перед президентськими виборами в країні та референдуму щодо її вступу у Європейського Союзу.

На рекламних банерах була зображена сама Приходько, а також надпис "NU EC" у кольорах українського прапора. У перекладі ця фраза означає "Ні в ЄС".

Відео дня

Чернаутяну заявив, що афіші про концерт жодним чином не повязані з Анастасією. Вони, за його словами, були частиною "великої психологічної операції" РФ, яка намагається перешкодити приєднанню Молдови до Євросоюзу.

На додаток, керівник нацполіції вказав, що росіяни розпочали дезінформаційну кампанію за допомогою молдовського проросійського політика та олігарха-втікача Ілана Шора. Він наразі живе в країні-агресорці. Правоохоронці вже виявили зв'язки між громадянами, які замовляли банери, та політиком.

Концерт повинен був пройти 6 жовтня, але він не відбувся. Усі постери зняли, вказавши, що це незаконна агітація.

Пізніше, як пише DFRLab, пропагандистські Telegram-канали заявляли, що виступ українки нібито заборонила молдовська влада. А причиною цьому вони називали позицію артистки щодо євроінтеграції. Як відомо, у своїх соцмережах Приходько виступає проти вступу України до ЄС. Виконавиця не готова погодитися з тарифами та цінами в Європі.

Команда Анастасії прокоментувала інцидент. Вони заявили, що концерт справді був запланований, але його скасували. Власники майданчика, де мала виступити співачка, а також сервіс з продажу квитків, відмовилися співпрацювати з нею.

Скріншот Instagram

Згодом її представники повідомили, що скасування концерту – це рішення самої виконавиці. Приходько видалила анонс заходу зі своїх сторінок у соцмережах, але на сайті співачки афішу концерту досі розміщено. Анастасія поки що не давала жодних коментарів про заборону її концерту в Молдові.

скріншот з сайту Приходько

Нагадаємо, раніше Анастасія Приходько виступила проти вступу України в ЄС. Виконавиця пояснила свою категоричну позицію.

Вас також можуть зацікавити новини: