Тарас Тополя / Скріншот Instagram

Український співак Тарас Тополя розповів про неприємне враження від однієї зі столичних шкіл, де навчається його син Марко. Фронтмен "Антитіл" відводив сина на навчання, і почув, що практично всі учні розмовляють російською мовою.

Артиста це обурило, проте він зауважив - відповідальність на за це несуть саме батьки, які не привчають своїх дітей до державної мови. Співака засмучує той факт, що далеко не всі розуміють, наскільки важливий перехід дітей на українську. Адже це покоління, яке зараз зростає, говорить він в інтерв’ю для Oboz.ua.

У родині Тараса Тополі та його дружини Олени ситуація інакша, поділився артист. Зіркове подружжя вирішило, що їхні діти говоритимуть українською. Така домовленість з'явилася ще до повномасштабної війни, після анексії Криму та початку війни на сході країни. Однак Тарас зауважив, що не всі родини ухвалили подібне рішення. Тому навіть після початку повномасштабної війни в Україні є певна частка суспільства, яка говорить російською мовою.  

Відео дня

"В інших сім'ях не так. І я, на жаль, констатую, що мовне середовище в Києві продовжує бути російськомовним, незважаючи ні на що", - говорить артист. 

Слід зазначити, що Олена Тополя (раніше була відома під псевдонімом Alyosha) і Тарас Тополя у шлюбі від 2013 року. Вони виховують двох синів (Марка та Романа) та доньку Марію. 

В інтерв'ю Тарас казав про те, що навіть війна не змінила його взаєморозуміння з дружиною. Він також підкреслював, що за 11 років шлюбу в них не було зрад. За його словами, коли їхній союз лише розпочався, то вони вирішили спочатку народити дітей, а уже потім - поставити "штампи в паспорті". Тополя зізнався, що дав слово Олені - вона для нього єдина. 

Нагадаємо, раніше Тарас Тополя прокоментував чутки, що він йде в політику та згадав про Мар'яну Безуглу.

Вас також можуть зацікавити новини: