Суд виправдав Христину Соловій та закрив справу / фото інстаграм Христини Соловій

Іллічівський міський суд закрив провадження щодо української співачки Христини Соловій, яка влітку під час концерту матюкалася зі сцени.

Як повідомили УНІАН у суді, справу, фігуранткою якої стала артистка, розглянув сьогодні, 27 вересня, суддя Юрій Тюмін. Соловій інкримінували дрібне хуліганство.

"Провадження закрито за відсутністю складу правопорушення", - сказали в суді.

Відео дня

Сама ж співачка також прокоментувала засідання в своєму Instagram так: 

"Іллічівський суд виправдав мене, що немає складу злочину у тому, що Ілліч - ху**я".

Скріншот посту Христини Соловій 

За даними Суспільного, у своїй промові під час засідання Соловій нецензурно вилаялась на адресу кремлівського диктатора Володимира Путіна, на що суддя попросив її бути більш стриманою. Окрім цього, свою вину вона не визнала та зазначила, що слухання є "випробовуванням зрілості та справедливості українського народу".

"У нашій історії розумію, що Ілліч Ленін - це той самий Путін, у якого вийшло окупувати й приборкати Україну, і якщо український народ у Харкові створив пісню, яку тепер знає кожна українська дитина, наспівуючи, цитую: "Путін *уйло", то я вважаю, що кожен українець має право називати попередника Путіна, Ілліча Леніна, забороненим словом. Про те, це слухання в Іллічівському суді не тільки про хуліганство чи пояснення свободи слова... Це слухання є випробовуванням зрілості та справедливості нашого суспільства", - заявила вона.

На думку адвоката Соловій, протокол щодо неї склали з порушеннями, а докази, які представлені в суді, не є переконливими.

Скріншот посту Христини Соловій

Що відомо про скандал з Христиною Соловій

Христина Соловій під час концерту у місті Чорноморськ Одеської області матюкалася зі сцени. Зокрема, співачка запитала у шанувальників, чи правда, що раніше це місто називалося Іллічівськом. Після цього, вона вилаялася, сказавши про колишню назву - "повна х*йн*я". Потім артистка разом з усіма присутніми на концерті декілька разів проскандувала нову назву міста. Момент потрапив на відео, яке поширили у соцмережах. Слова Христини обурили частину жителів міста.  

Нагадаємо, раніше Сергій Жадан відреагував на скандальну лайку Христини Соловій в Чорноморську.

Вас також можуть зацікавити новини: