Стівен Кінг святкує свій день народження / скріншот Instagram

Відомий американський письменник Стівен Кінг сьогодні, 21 вересня, святкує свій день народження. Чоловіку виповнилося 77 років.

На честь свята УНІАН зробив підбірку цікавих фактів з біографії Кінга, який є автором понад 200 творів, серед яких 50 бестселерів у стилі жахів. 

Дитинство без батька та в бідності

Стівен народився у місті Портленд. Він був єдиною кровною дитиною у родині, адже батьки до його появи всиновили ще хлопчика Девіда. Та коли майбутньому письменнику було лише 2 роки, його тато пішов за цигарками та не повернувся. Дитинство пройшло у бідності. 

Відео дня

Писати почав в 7 років

Кінг почав проявляти любов до письма ще у сім років. Та через брак коштів був змушений працювати та займатися справою, яка приносить стабільний дохід. Спочатку підробляв вчителем англійської мови, а потім деякий час працював у пральні. 

Стівен Кінг у молодості / скріншот Instagram

Віра дружини призвела до світового визнання

В університеті він познайомився з майбутньою дружиною Табітою Спрюс. 2 січня 1971 року Стівен одружився з нею і почав викладати в Хемденській академії, отримуючи вже 6 400 доларів на рік.

До слова, саме Табіта допомогла йому розпочати професійно займатися письменницькою діяльністю. Кінг викинув три сторінки написано тексту, а вона прочитала початок та змусила чоловіка дописати книжку. Так у березні 1973 року його перший роман "Керрі" придбало видавництво "Даблдей". Саме цей твір і приніс перший успіх Стівену. 

Проблеми з алкоголем та наркотиками

Кінг почав активно писати далі. Проте слава та гроші негативно вплинули на письменника. Він почав зловживати алкоголем та наркотиками. Згодом навіть прийшов п'яним на похорон власної матері.

З 1974 до початку 1990-х років Стівен пиячив та вживав наркотичні речовини. Та дружина і друзі допомогли йому позбутися залежностей і врешті повернутися до нормально життя. 

Стівен Кінг / скріншот Instagram

Ледь не помер на прогулянці

Одного разу письменник вийшов на вечірню прогулянку і ледь не загинув. Його збив водій, який втратив пильність через собаку на задньому сидінні. Тоді Кінг зазнав тяжких травм і навіть робив заяву про припинення своєї творчої діяльності. Тоді він дописував роман "Темна Вежа", де детально змалював пережитий досвід. Але згодом чоловік все ж не полишив улюблену справу і порадував прихильників новими романами. 

Відомова від співпраці з російськими виданнями

Від початку повномасштабної війни Кінг відмовився від співпраці з російськими виданнями. Відомо також, що нещодавно він публічно підтримав наступ ЗСУ на Курщину.

До слова, раніше Стівен Кінг заступився за Тейлор Свіфт, яку образив Дональд Трамп.

Вас також можуть зацікавити новини: