Іван гончар пригадав сон, який наснився перед смертю Матвієнко / фото УНІАН

Старший син знаменитої української співачки Ніни Матвієнко, яка померла рік тому, священнослужитель Януарій, він же Іван Гончар, пригадав останні дні перед смертю легенди української сцени. Чоловік зізнався, що досі не вірить у смерті матері.

За словами Івана, Ніна Митрофанівна зробила усе можливе, аби в її дітей було все необхідне для життя. Як відомо, артистка виховала священнослужителя Івана, військового Андрія та виконавицю Тоню. Їхнє дитинство було безтурботним та щасливим, поділився іконописець. Коли старший син вирішив стати священнослужителем, Матвієнко підтримала чоловіка, за що він дуже вдячний їй.

Гончар був поруч з мамою в останні дні її життя. Він пригадав, що, коли прийшов навідати зірку у лікарні, йому наснився сон з мамою. Сновидіння було пророчим.

"Перед смертю мами ми з братом приїхали причастити її. Я тоді кажу: "Мамо, я відпускаю, помирайте". Ще сон був такий особливий, що я прокинувся. Прокинувся, ніби світло увімкнули. Хтось зайшов у хату, я боком відчув, що хтось стоїть поруч і починає мені розказувати: "Подивись, як гарно в хаті". Я повертаюся і бачу – це мама. В цей момент я прокидаюся, але з такою радістю", – розповів Іван.

Іван Гончар / скріншот з відео

Януарій каже, що досі не може повірити у смерті мами. В нього є відчуття, що вона просто поїхала на гастролі і скоро повернеться. Він розуміє, що провів Ніну Митрофанівну в останню путь, але досі відчуває її присутність в його житті.

Як відомо, Матвієнко не стало у 75-річному 8 жовтня 2023 року. Тривалий час артистка боролася з онкологією, але рак все ж забрав її життя. Знаменитість поховали на Звіринецькому кладовищі у Києві.

Нагадаємо, раніше Тоня Матвієнко розповіла, як пережила смерть мами.

Вас також можуть зацікавити новини: