Ахтем Сеітаблаєв та посол обговорювали, як культура може допомогти звернути увагу іноземців на війну / Скріншот Instagram

Відомий український актор, режисер та військовий Ахтем Сеітаблаєв зустрівся з ексголовнокомандувачем ЗСУ та нині послом України у Великій Британії Валерієм Залужним. Знаменитості обговорили тему культури під час війни в Україні.

На початку цього тижня Ахтем прибув до Лондона, де і зустрівся з ексголовкомом. Там Залужний мешкає після призначення на нову посаду. Тоді режисер опублікував у своєму Instagram спільний кадр із "залізним генералом" та зазначив, що зустріч була "змістовною та мотиваційною". Цього разу він розкрив більше подробиць їхньої бесіди.

За словами Сеітаблаєва, їхня розмова тривала понад 2 години. За цей час посол та актор встигли обговорити важливі питання, що стосуються війни в Україні. Зокрема, знаменитості говорили про вплив культури на політику та на іноземців. Як за допомогою кіно, театру, музики можна звернути увагу  громадян інших країн на війну в Україні та викликати в них емоції.

"Ми багато про що говорили. Дякую пану послу за те, що він приділив понад дві години цій розмові. Це була надзвичайно тепла і надихаюча зустріч. Проговорили про те, що нам потрібно якомога більше напрацьовувати інструментарій координації між собою, в тому, що ми можемо робити кожен на своєму рівні. Британії це теж стосується. Ми говорили про те, що маємо якомога більше з більшою географією йти до людей, які мешкають в країнах Європи не стільки до істеблішменту. Ми з вами чудово знаємо, звідки народжується ця емоція емпатії та підтримки, з культурологічного контенту. Тим більше цей інструментарій для них дуже знайомий. Культура і є політика", – наголосив Сеітаблаєв.

До слова, до Великої Британії Ахтем прибув задля показу своєї стрічки "Культура vs війна" на фестивалі Kyiv Art Sessions в Old Session House.

Нагадаємо, раніше Валерій Залужний зачарував рідкісним фото з дружиною та викликав фурор в мережі. Ексголовком показався у футболці із символічним значенням.

Вас також можуть зацікавити новини: