Ніла Ґеймана звинуватили 5 жінок у сексуальному насиллі / скріншот Instagram

Відомого британського письменника Ніла Ґеймана звинуватили у сексуальному насиллі. Через це компанія "Disney" призупинила виробництво фільму, який планували зняти за його романом "Історія з цвинтарем". Про це пише видання The New York Times.

За словами п'ятьох жінок, непристойна поведінка чоловіка була в період з 1986 по 2022 рік. Одна з жертв розповіла на подкасті "Майстер: Звинувачення проти Ніла Геймана", що Ніл торкався її тіла в туристичному автобусі у 2013 році, а пізніше заплатив їй 60 000 доларів за мовчання. Інша жінка на ім'я Скарлет наголосила, що подала заяву про сексуальне насилля проти письменника в поліцію Нової Зеландії. Тоді їй відповіли, що немає достатньо доказів, але зараз вона хоче все ж покарати кривдника.

До слова, сам 63-річний Ґейман заперечує всі звинувачення. 

Відео дня

Які компанії відмовилися від співпраці з Нілом Ґейманом

Окрім зупинки виробництва фільму "Disney" по книзі письменника, інші компанії теж не захотіли далі співпрацювати з Нілом. Зокрема, популярний телесеріал Netflix "Мертві хлопці-детективи", який заснований на однойменному коміксі Ґеймана, не буде продовжено на другий сезон. А от компанія "Amazon" поки не повідомила, чи будуть якісь зміни в серіалі "Добре знамення", який також заснований за романом Ніла.

Чим відомий Ніл Ґейман

Ніл Гейман є автором десятків книг, найвідоміші з яких серія коміксів "Пісочна людина", романи "Зоряний пил", "Американські боги", "Кораліна" та "Історія з кладовищем".

Ніл Ґейман/ фото інстаграм Ніла Ґеймана

За свою творчість він отримав чимало престижних нагород. Ніл є лауреатом премій "Г'юго", "Неб'юла" та премії Брема Стокера, а ще став першим письменником, якому вдалося отримати одразу дві медалі Ньюбері та Карнегі за свій роман.

У 2013 року Ґейман був нагороджений Британською національною літературною премією за роман "Океан у кінці вулиці", а згодом журнал "Time" назвав його одним із 100 найвпливовіших людей 2023 року.

Нагадаємо, раніше зірку серіалу "Венздей"  Персі Хайнса Вайта звинуватили в згвалтуванні.

Вас також можуть зацікавити новини: