Майкл Дуглас був здивований побаченим у столиці / фото ua.depositphotos.com

Американський актор, зірка "Основного інстинкту" Майкл Дуглас поділився враженням від України після приїзду у Київ у вересні цього року. Артист зізнався, як змінилася його думка про нашу державу.

У своєму Instagram зірка Голлівуду опублікував відео, в якому розповів американській аудиторії про Україну. Актор не забув про криваву війну, розпочату Росією, та вкотре привернув до неї увагу іноземців.

"Як відомо, Україна перебуває під жахливою, жахливою війною з Росією, тож зараз трохи складно діставатися Києва, її столиці. Вам треба проїхати 11 годин потягом від польського кордону до Києва", – зазначив Дуглас.

Відео дня
Майкл Дуглас / Скріншот Instagram

Артист зізнався, що до приїзду в Київ, мав зовсім інакші уявлення про Україну. Майкл та його син Ділан були здивовані красою української столиці, її архітектурою, кухнею та самими українцями. Водночас знаменитість сказав і про руйнування, яких завдали окупанти. Зокрема, він згадав дитячу лікарю "Охматдит", в яку росіяни поцілили ракетами 8 липня:

Те, куди ми приїхали, виявилося чарівним містом, справді чарівним містом, я не такого очікував. Неймовірна культура, прекрасні ресторани та приголомшлива енергетика. Присутня невелика кількість руйнувань, ми побачили дитячу лікарню, найбільшу в усій Україні, яка повністю зруйнована, і чітко зрозуміло, що то було не помилково. Що ми з Діланом винесли звідти – неймовірний дух людей. Коли ти думаєш, що відбувалося з Україною, починаючи від режиму Сталіна і Другої світової війни, а згодом вона виявилася змушена битися та боронити свої понад 30 років демократії. Це неймовірне місце та велике нагадування всім нам про важливість свободи, демократії і того, як треба працювати заради них.

Скріншот Instagram
Майкл Дуглас з сином Діланом / Скріншот Instagram

На додаток, Майкл висловив вдячність президенту Володимиру Зеленському та першій леді Олені Зеленській за гостинність. Окремо актор відзначив мужність та сміливість українського глави держави.

"Хотів би публічно подякувати Олені Зеленській за запрошення на Саміт, керівнику ОП Андрію Єрмаку за гостинність і допомогу, і звичайно Президенту Зеленському. Ви – правильна людина в правильному місці. Я бажаю вам усілякої підтримки. Враховуючи наближення виборів у нас в країні, хай це буде нам великим нагадуванням про крихкість демократії і те, як за неї треба боротися всіма способами. Всім миру!" – підсумував Дуглас.

Скріншот Instagram

Нагадаємо, раніше ведуча Марічка Падалко розповіла, чим її вразив Майкл Дуглас.

Вас також можуть зацікавити новини: