Лікарю Чавесу загрожує до 10 років за ґратами / Скріншот Instagram

Лікар Марк Чавес визнав себе винним у смерті відомого американського актора, зірки серіалу "Друзі" Меттью Перрі, який помер у жовтні 2023 року. Медик зізнався, що був учасником змови про розповсюдження кетаміну артисту. Як відомо, актора не стало від передозування цією речовиною.

54-річний Чавес – один з п'яти людей, яким було висунуто звинувачення у смерті Перрі. Ними стали помічник актора, його друг, наркоторговиця та два лікарі.

BBC повідомляє, що лікар з'явився на судове засідання в Лос-Анджелесі. У суді він зізнався, що продавав кетамінові льодяники доктору Сальвадору Пласенсії, який постачав речовини знаменитості. Вони використовуються для лікування депресії та психічних розладів. Користуючись підробленими рецептами Чавес отримував кетамін у клініці, де раніше працював, та у дистриб'юторів.

Відео дня
Меттью Перрі / Скріншот Instagram

Ще одним звинуваченим у справі виявився помічник Меттью – Кеннет Івамаса. Він сприяв тому, аби актор отримував кетамін від лікарів. За даними розслідування, за кілька тижнів до смерті помічник придбав речовини на 50 тисяч доларів. 

У ході розслідування також було встановлено, що учасники змови вели таємне листування, де обговорювали усі махінації. 

Лікарю Чавесу загрожує до 10 років позбавлення волі. Обвинувачений віддав свій паспорт та медичну ліцензію правоохоронцям.

Що відомо про смерть Перрі

Актора знайшли мертвим 28 жовтня 2023 року у джакузі його маєтку у Лос-Анджелесі. Знаменитості не стало на 54-му році життя. Основною причиною смерті було названо передозування кетаміном.

Багато років Меттью боровся з наркотичною залежністю та депресією. Артист навіть лікувався у реабілітаційному центрі.

Нагадаємо, раніше ми писали, що зірки "Друзів" стурбовані станом Метта Леблана. Актор, який зіграв Джої Тріббіані, самітницький спосіб життя після смерті Меттью Перрі.

Вас також можуть зацікавити новини: