Лайма Вайкуле вважає, що наслідки війни розгрібатимуть усі, навіть ті, хто нібито був проти дій Путіна / скріншот з відео

Знаменита латвійська співачка Лайма Вайкуле, яка засудила путінський режим та підтримала Україну у війні, публічно звернулася до жителів країни-агресорки. Артистка вкотре спробувала відкрити росіянами очі на те, які насправді злочини коять окупанти в України.

Виконавиця переконана, що на росіян тисне Кремль, який готовий на все заради власної мети. Путін та його посіпаки не соромляться брехати, а народ, який не може адекватно оцінити ситуацію, сліпо вірить їм. Знаменитість наголосила, що у війні між Україною та РФ винна тільки одна сторона, і жодні НАТО чи ЄС не причетні до нападу Росії.

"На вас тиснуть, я розумію, але в кожної людини є репутація. От коли-небудь у житті ви бачили, щоб я збрехала? А хіба я коли-небудь кому-небудь бажала поганого? Я хочу вам сказати, що те, що зараз відбувається, це ненормально, ви не можете вірити в те, що напад на Україну – це через НАТО або тому, що інакше б українці напали б на вас. Це неправда", – сказала Вайкуле.

Також вона спрогнозувала, що чекає росіян в майбутньому, якщо вони не зупиняться. За її словами, жителі терористичної держави зовсім скоро можуть стати черствими. Наслідки війни, на її думку, доведеться вирішувати усім і зараз вторгнення РФ стосується усього світу, але не лише двох країн. Лайма підкреслила, що зараз вже нікому не вийде бути "поза війною".

"Повірте мені, не втрачайте співпереживання, не ставайте черствими, не думайте, що будь-яка бійка може скінчитися тільки тим, що постраждала одна людина, зазвичай, страждають обидві. Але зрозумійте, що війна – це погано, тому працюватимемо над любов'ю, працюватимемо над собою і не втратимо ось це співпереживання одне до одного", – закликала співачка.

До слова, свою позицію щодо війни Вайкуле продемонструвала ще у 2018 році. Тоді зірка відмовилася виступати в анексованому Криму навіть за великий гонорар. На початку повномасштабного вторгнення вона публічно засудила криваву політику Кремля та відреклася від РФ. 

Нагадаємо, раніше Лайма Вайкуле пояснила, чому заспівала українською. Артистка під час одного з виступів виконала нову українську композицію.

Вас також можуть зацікавити новини: