Валерій Харчишин за станом здоров'я не може служити в армії / фото УНІАН

Відомий музикант, соліст гурту "Друга ріка" Валерій Харчишин заявив, що підтримує надання артистам відстрочки від мобілізації. Виконавець пояснив своє бачення та відповів, чи може бути мобілізований.

Артист каже, що музикантів не варто відправляти на передову, зокрема, через їхню некомпетентність на полі бою. Вони можуть загинути через нестачу навичок. Валерій переконаний, що виконавці значно ефективніші в тилу і мають допомагати на "своєму фронті".

"На своєму фронті вони могли б заробити на 35 Дронів чи на 350, чи на 3 000, які знищили б 10 росіян, то це було це набагато ефективніше. Тупо коли ми саджаємо доктора наук, наприклад, який міг би нам збагатити уран, а ми йому дали мітлу і сказали: "Ти тут підмітай". Ну а якусь доярку послали й поставили командиром роти", – зазначив співак.

При цьому, на думку Харчишина, на початку повномасштабного вторгнення потрібно було мобілізувати усіх. Якби тоді оголосили призов, то були б залучені усі галузі і всі б працювали на фронт. Кожен українець був би готовий, що його от-от "покличуть", додає Валерій.

Також знаменитість поділився, що за станом здоров'я він сам не може піти служити. Як відомо, син виконавця Дмитро перебуває у лавах ЗСУ і захищає Україну.

"Я можу робити одне добре - це втікати, наприклад, або їхати як камікадзе на машині з вибухівкою, але в останню путь. Оце я можу робити. Стріляти - ну таке собі. Я нещодавно спробував: з десяти там три-чотири (влучання – УНІАН), по-моєму, чи п'ять-шість. Дивлячись з якої зброї та з якої відстані. Копати - ну куди? Ну довго не покопаєш. Окрім того, я списаний. В мене є пару органів, які мені дозволяють ще жити й щось робити на сцені", – вказав Харчишин.

Нагадаємо, раніше Валерій Харчишин розповів про свій перший невідомий шлюб та екс-дружину.

Вас також можуть зацікавити новини: