Суббота вважає, що Росія – це не головний ворог України / фото УНІАН

Український блогер Спартак Суббота, відомий своєю брехнею про наявність медичної освіти та навички психотерапії, втрапив у черговий скандал. Псевдолікар заступився за загарбників та мову країни-агресорки. 

Під час прямого ефіру у своєму Instagram, відео з якого поширив Telegram-канал "Гувернантка", Суббота заговорив про росіян і заявив, що не вважає їх загарбниками. Також він висловився про українців, які не поділяють його думок. Зокрема, блогер назвав людей, чиї переконання не збігаються з його, – "тупими".

Спартак Суббота / Скріншот Instagram

Під час так званої розмови з підписниками Спартак висловив усі свої думки, які прямо є російськими наративами. Він вважає, що росіяни – не окупанти і загарбники, чим знецінив смерті невинних українців за період війни. За його словами, є й гірші народи.

Скандаліст додав, що може вільно розмовляти російською, бо нібито "російська мова не належить території Росії". На його думку, поширювати мову країни-агресорки – це цілком нормально.

"Російська мова не належить території Росії. Ніхто не давав російську мову Росії. Неможливо зарахувати мову до ворога. Ніяк. Найбільші експати у світі – не росіяни. Ворог, який безпосередньо карав нас – це фашистська Німеччина", – заявив Суббота.

За проросійську позицію "психотерапевта" підписники накинулися на нього і з обуренням писали "ганьба". Через це скандаліст не надто переймався і відповів: "Боже, напиши петицію".

Щодо тих українців, які вивчають німецьку та англійські мови, Спартак вважає, що вони наражають себе на ризик через загрозу Третьої світової війни.

"А ви їздите і вчите німецький. Про що це? Ви будете точно так само потім і російську вчити. Тому не треба лицемірити, нести якусь х**ню. Перестаньте ганьбитися як бомжі. Найбільші загарбники. Захоплювали абсолютно все, що можна було захопити, вбивали, грабили, насилували, робили страшні речі. І ви зараз вчите англійську мову", – додав блогер.

Варто вказати, що свої соцмережі Суббота переважно веде українською, але під час прямого ефіру він постійно говорив російською, як і в житті. Своє лицемірство він показує не лише у випадку з брехнею про освіту та фах, але й, коли в мережі пише державною, а поза її межами не соромиться говорити мовою ворога.

Що відомо про Субботу

Свою популярність він здобув завдяки спільному YouTube-проєкту з Євгеном Яновичем "Подкаст терапія". Тоді Спартак називав себе психологом, кандидатом медичних наук та розповідав про наявність в нього відповідної освіти.

Пізніше стало відомо, що Суббота брехав шанувальникам. Ба більше, він навіть мав сексуальні стосунки з клієнтками. Янович після скандалу розірвав усі зв'язки з колегою і їхній проєкт закрився. Скандаліст досі не може "відмитися" від колосального хейту у мережі, але з часом наражає себе на ще більше критику.

Нагадаємо, раніше Спартак Суббота заявив, що не піде служити і назвав причину.

Вас також можуть зацікавити новини: