Українські зірки розповіли, яку пенсію отримують / фото колаж УНІАН

Усі мріють про комфортне та забезпечене життя. Проте з настанням пенсійного віку багато українців сподіваються, що їхній досвід та стаж допоможуть мати гарні щомісячні виплати від держави. Чи дійсно це так та скільки грошей отримують зіркові пенсіонери - читайте далі. 

Михайло Поплавський

Відомий 74-річний співочий ректор України Михайло Поплавський на пенсії вже не перший рік. Декілька років тому в інтерв'ю Катерині Осадчій чоловік розповідав, що отримує більше, ніж інші українців його віку. 

"У мене помічники отримують і пенсія "йде" одразу. Я навіть не знаю, думаю, що отримую десь близько 16-17 тисяч".

Відео дня

До війни Поплавський також мав додаткові кошти від концертної діяльності та власних бізнесів. За словами чоловіка, його прибуток становив приблизно 27 мільйонів гривень на рік. На скільки зараз змінилася ця сума - невідомо. 

Михайло Поплавський / фото інстаграм Михайла Поплавського 

Павло Зібров

А от український співак Павло Зібров слідкує за змінами власної пенсії. Зокрема, 67-річний чоловік не приховує, що сподівався на велику суму, наприклад, 50 000 гривень на місяць. Проте, коли він досяг пенсійного віку, не так сталося, як гадалося.

"Починалося з 2500 гривень, потім 4000, а зараз вже 8300. Більш-менш. То я багата людина, нормально, не жаліюся. Але, чесно кажучи, пенсії такі убогі у нас", - розповідав артист в інтерв'ю Анжеліці Рудницькій. 

Співак Павло Зібров / фото інстаграм Павла Зіброва

Іван Попович

Народний артист України Іван Попович теж має деякі питання щодо розміру своєї пенсії. За словами 75-річного артиста, цієї суми не вистачає на банальні щомісячні витрати на життя. Він отримує 5 000 гривень і цього вистачає на такі речі: 

"Мені цих грошей вистачає заправити машину і доїхати із Закарпаття до Києва, і дорогою чаю випити, тому що на поїсти вже не вистачить".

Проте він також зазначив, що, на щастя, має додатковий заробіток. Попович робить усе, аби забезпечити власній родині комфортне життя. 

Співак Іван Попович / скріншот Instagram

Іво Бобул

Співак Іво Бобул теж сподівався на безтурботну пенсію. Але зараз він отримує 5 000 гривень на місяць і обурюється, що з його досвідом в інших країнах артистам виплачують значно більші кошти. 

"В інших країнах такі артисти дуже заможні. У нас просто ніколи не цінували талант. Ой, за пенсію не кажи. Мені соромно", - наголосив Бобул в розмові з ведучим Славою Дьоміним.  

Співак Іво Бобул / скріншот Instagram

Олексій Залевський

Ще меншу суму виплат отримує відомий український дизайнер Олексій Залевський. Нещодавно 49-річний чоловік розповідав, що має пенсію через інвалідність - лікарі виявили у нього некроз кісток. Проте зараз Залевський безробітний, тому живе лише на гроші від держави.

"Я - пенсіонер. Я не жартую! У мене офіційна пенсія 2070 гривень. Ось так і живемо".

Дизайнер Олексій Залевський / фото інстаграм Олексія Залевського 

Володимир Бебешко

Український музичний продюсер Володимир Бебешко теж відверто розповів про свою пенсію. Виявилося, що 65-річний чоловік отримує менше двох тисяч щомісяця. 

"Я - почесний український пенсіонер і отримую кожен місяць 1800 гривень пенсії. "Дуже задоволений". Це так оцінила держава мою роботу", - поскаржився Бебешко в інтерв'ю програмі ЖВЛ.

Музичний продюсер Володимир Бебешко / фото фейсбук Володимира Бебешка

Алла Кудлай

Та, якщо Бебешко не соромиться говорити про маленькі виплати, то 69-річна співачка Алла Кудлай не хоче навіть згадувати про неї. За словами артистки, сума пенсії залишає бажати кращого. 

"Про пенсію свою я мовчу, бо мені соромно казати, яка вона. Не скажу, я почервонію", - розповідала Кудлай в інтерв'ю Ростиславу Калацинському. 

Співачка Алла Кудлай / фото інстаграм Алли Кудлай

Нагадаємо, раніше відома українська співачка зізналася, де бере гроші на життя під час війни.

Вас також можуть зацікавити новини: