Загинув народний артист України Богдан Сташків / скріншот

У ДТП загинув народний артист України Богдан Сташків. Про трагедію повідомила очільниця Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

"Трагедія трапилася у сусідній Закарпатській області. Наш земляк загинув раптово, за життя дружини і досі борються медики", – розповіла вона.

У поліції Закарпаття розповіли, що внаслідок автопригоди в Мукачівському районі неподалік Нижніх Воріт двоє людей загинуло, ще одна — отримала травми. 

Відео дня

"Наразі відомо, що 67-річний житель міста Тисмениця Івано-Франківської області, керуючи автомобілем BMW, не вибрав безпечної швидкості руху, внаслідок чого не впорався з керуванням та допустив виїзд транспортного засобу на узбіччя. В подальшому авто перекинулося на дах", – йдеться у повідомленні правоохоронців. 

Від отриманих травм на місці аварії загинув водій та його 59-річний пасажир. 67-річну пасажирку автомобіля госпіталізовано. 

Чим запамʼятався Україні Богдан Сташків

Богдан Сташків народився на Рогатинщині, тривалий час він працював у Тисмениці, де очолював відділ культури. Він також гастролював у країнах Європи, Канаді, Сполучених Штатах Америки, популяризуючи українську музику.

На початку 2000-х український співак започаткував дитячий конкурс-фестиваль "Захід-ХХІ століття".

Світлана Онищук розповіла, що Сташків також активно займався науковою роботою в галузі мистецтва та культури та благодійністю. За життя артист збудував каплицю Спасіння Христового в м. Тисмениця, а також допомагав у будівництві та реставрації храмів на Прикарпатті.

Крім того, Богдан Сташків організовував благодійні концерти для військовослужбовців, хворих дітей та людей з інвалідністю.

Вас також можуть зацікавити новини: