Андрій Макаревич позивався до Мін'юсту РФ з вимогою виключити його зі списку "іноагентів "/ Скріншот Instagram

Відомий російський артист, письменник, соліст гурту "Машина времени" Андрій Макаревич, який раніше звернувся до жителів Курської області, вілреагував на статус "іноземного агента" в РФ. Співак наголосив, що статус, присвоєний йому у 2022 році, принижує його гідність.

Як відомо, музикант ще з 2014 року публічно засуджує політику Кремля та виступив проти війни в Україні, а також Макаревич емігрував до Ізраїлю.

Однак, як повідомляють пропагандистські ЗМІ, знаменитість надсилав офіційне звернення до Міністерства юстиції РФ і заявляв, що "не здійснював політичну діяльність в інтересах інших держав". Йдеться про те, що Андрій нібито не ставав на бік України та не засуджував путінський режим. Відтак, "іноагентом" його, мовляв, визнали невиправдано.

Відео дня
Андрей Макаревич / Скріншот Instagram

"Адміністративний позивач Макаревич стверджує, що ніколи не здійснював політичної діяльності в інтересах іноземних джерел, ні під яким впливом, який чинять іноземні джерела, не перебуває. Оскаржуване розпорядження є дискримінацією, зневажає принципи рівності, принижує гідність, порушує право на свободу слова та поширення інформації, а також право на недоторканність приватного життя, особистої та сімейної таємниці, захист своєї честі та доброго імені адміністративного позивач", – йдеться в заяві російського суду.

Також у заяві вказано, що артист зазначив, що "статус іноземного агента є таким, що принижує його гідність, знижує його становище, його репутацію в очах інших людей і своїх, серйозно обмежує його можливість займатися громадською діяльністю і стигматизує його".

Наразі, як пишуть росЗМІ, у російському Мін'юсті не бачать причин, аби виключити Макаревича зі списку "іноагентів".

Нагадаємо, раніше Андрій Макаревич відповів, чи повернеться в Росію. Артист видав гнівну промову в соцмережах.

Вас також можуть зацікавити новини: