Для учасників запровадять кодекс поведінки / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот Instagram

На міжнародному пісенному конкурсі Євробачення у Швейцарії, на який витратять у 15 разів більшу суму, ніж того року, запровадили нові правила. Причиною стали скандали, що відбулися на шоу цього року у Мальме, Швеція.

Як пише Eurovision Fun з посиланням на керівника конкурсу Бакеля Вальдена, організатори вирішили, що у 2025-му усі учасники отримають окремі кімнати, в яких зможуть усамітнитися. Туди не матимуть доступу журналісти та інші члени знімальної групи.

Варто вказати, що у 2024 році на Євробаченні стався скандал за участі представника Нідерландів – співака Йоста Кляйна. За день до гранд-фіналу шоу Кляйна не допустили до генеральної репетиції

Відео дня

Його підозрювали у погрозах фотографу та неналежному ставленні до операторки конкурсу. Артиста дискваліфікували через те, що його дії загрожували персоналу конкурсу, і співак порушив правила Євробачення.

Йост Кляйн / Скріншот Instagram

Ще одне нове правило стосується аполітичності. На Євробаченні і раніше були заборонені політичні лозунги чи заклики. Однак з наступного року ці вимоги стануть серйознішими і для учасників буде введено кодекс поведінки. Зокрема, вони будуть змушені дотримуватися політичного нейтралітету, представляючи свої країни на сцені.

Керівник шоу наголошує, що це нововведення важливе для того, аби усі учасники були на рівні та почувалися в безпеці. Крім того, воно, на думку Вальдена, допоможе уникнути конфліктів між командами з різних країн.

Як відомо, цьогоріч на Євробаченні українські співачки alyona alyona та Jerry Heil вирішили ризикнути і з'явилися на конкурсі у футболках з написом "Free Azovstal Defenders". А також чимало інших учасників показували зі сцени свою підтримку Палестині. В місті також відбувалися протести проти участі представниці Ізраїлю в конкурсі, через що вона була змушена пересуватися лише з охороною.

До слова,  цьогоріч перемогу на конкурсі здобули представники Швейцарії. Співаки Nemo, які вважають себе небінарною особою, виступали з піснею "The Code". alyona alyona та Jerry Heil виконували композицію "Teresa & Maria" і посіли третє місце.

Нагадаємо, раніше Йост Кляйн заговорив про своє повернення на шоу. Артист натякнув, що може знову представити свою країну у 2025 році.

Вас також можуть зацікавити новини: