Comedy Club закрився після 19 років існування / скріншот з відео

Одне з найвідоміших гумористичних шоу в Росії Comedy Club закрилося. Це сталося після смерті зірки російського "КВК" Олександра Маслякова. Проєкт існував з 2005 року і протягом цього часу учасники шоу "зомбували" свою аудиторію, просуваючи російську пропаганду.

За 19 років існування проєкту росіяни випустили понад 800 випусків і 20 сезонів. Здавалося, звичайне гумористичне шоу, але це була справжня "машина" для просування проросійських наративів. Для українців чимало плюсів в тому, що проєкт закрили, хоча б тому, що проєкт створений в РФ, і кошти з його перегляду йшли в російську казну та на спонсорування війни.

Блогерка NATELLA KIRS раніше робила огляд на Comedy Club. Зокрема, вона навела кілька прикладів, коли росіяни за допомогою жартів принижували інші країни, а РФ називали "імперією" та возвеличували її "досягнення". Блогерка пригадала сценку 2019 року. Тоді головним задумом гумористів було "поставити на коліна" НАТО.

Гарік Харламов та Павло Воля / скріншот з відео

Ба більше, росіяни, які далекі від сучасного світу та ніколи не чули про толерантність, часто висміювали представників ЛГБТ-спільноти. При цьому вони жартували про людей нетрадиційної орієнтації саме зі США.

З 2022 року Comedy Club почав жартувати на тему війни. Зірки проєкту Гарік Харламов та Павло Воля називали війну "безладом", демонстрували у сценках нібито свою безстрашність перед американськими та європейськими санкціями, а також говорили, що війни, мовляв, не існує, бо ж окупанти називають терор в Україні так званим "СВО".

Ба більше, за словами NATELLA KIRS усі жарти про російських політиків та диктатора були попередньо схвалені. Псевдовисміювання путінських посіпак заздалегідь обговорювалося. Демонструючи нібито нейтральну сторону, комікам вдавалося охопити опозиційну аудиторію та поступово насаджувати і їй проросійські наративи.

Варто вказати, що це стосується і українців, на жаль. Так зване висміювання Кремля привертало увагу і громадян України і навіть попри війну, вони продовжували дивитися Comedy Club.

Нагадаємо, раніше ми писали про ще один скандал в Comedy Club. Павло Воля висміяв фото дівчини, вона йому відповіла.

Вас також можуть зацікавити новини: