Навіть ідеальне побачення можна зіпсувати недоречним запитанням чи пропозицією / фото ua.depositphotos.com

Перше побачення завжди є непростим. Ви хочете виглядати зацікавленим, але не настирливим, вигідно подати себе, але не перетворюючись на пихатого хвалька. Утримати цей баланс – і є головне мистецтво першого побачення, пише CNBC.

Інколи одна невдала фраза або недоречне запитання можуть все зіпсувати, або принаймні відчутно нашкодити вашому спілкуванню з людиною, яка лише намагається вас пізнати. 

Блейн Андерсон, тренерка зі знайомств з Техасу і засновниця проекту Dating by Blaine (курси зі знайомств) каже, що повністю заборонених тем для розмови насправді немає. Головне враховувати контекст. Навіть політика, яка вважається недоречною для першого побачення, може стати предметом обговорення, якщо це ваш глибокий інтерес і ви шукаєте людину, яка теж активно цікавиться політикою.

Відео дня

Однак деякі питання ставити на першому побаченні точно не варто. Ось вони.

Запитання про досвід попередніх знайомств і стосунків

Дуже спокусливо запитати про останні серйозні стосунки людини чи про те, чи задоволена вона побаченням з вами. Але подібні запитання категорично не прийнятні для першого побачення, каже Андерсон.

"Єдина категорія запитань, яких я б порадила уникати на ранніх побаченнях, стосується історії знайомств. Немає необхідності "приводити" колишніх на перші побачення. Зосереджуйтесь на тут і зараз", — каже експерт

Нав’язливі пропозиції другого побачення

Замість того, щоб узгоджувати деталі другого побачення під час першого, дайте людині можливість подумати, чи хоче вона взагалі продовжувати знайомство з вами, каже Грейс Лі, тренер із знайомств із Нью-Йорка та засновниця проекту A Good First Date.

"Планування другого побачення — це форма залицяння, форма перевірки взаємного інтересу. Ось чому я люблю залишати перше побачення відкритим. Мені подобається залишати процес планування недоторканим. Тепер одна людина має трохи ризикнути", — каже вона.

Крім того, каже вона, якщо поставити когось перед негайним вибором, це рідко спонукає до чесної відповіді.

"Якщо ви запитаєте когось, чи хочуть вони піти на друге побачення, у 99% випадків вони скажуть "так", тому що це незручно не сказати "так", — каже вона.

Пропозиції продовжити побачення в іншому місці

Загалом це хороший знак, якщо ви не хочете, щоб побачення закінчилося. Але це не означає, що ви повинні його продовжувати поза узгодженим планом.

"Проблема з семигодинним першим побаченням полягає в тому, що у вас є це помилкове відчуття справжньої інтимності, не знаючи, чи з часом воно буде постійним", — каже Грейс Лі.

Якщо ви обидва відчуваєте сильний зв’язок, ви можете продовжити досліджувати це на наступних побаченнях.

"Наскільки добре це не відчувається, навіть якщо ви на найдивовижнішому побаченні, я б заохотила людей зупинитися після другої порції напоїв. Залиште бажати більшого. Якщо магія є, це призведе до другого побачення", — каже Лі.

Інші поради експертів зі стосунків

Як писав УНІАН, проблеми, що ведуть до розлучення, можуть здаватися драматичними, наприклад, невірність або фінансові труднощі. Але експерти кажуть, що насправді це не причини, а лише наслідки іншої проблеми – відчуження між партнерами, якого від початку не можна було допускати.

Також ми розповідали, як зберегти романтику у стосунках. Психолог назвав 5 "дрібниць", які є дуже важливими.

Вас також можуть зацікавити новини: