Ось що потрібно зробити, якщо дізналися, що в чоловіка коханка: порада психолога

Кожній жінці хочеться, щоб її сімейне життя було довгим і щасливим, але інколи трапляється так, що у стосунках з'являється третій. І для чоловіка він виявляється не зайвим, а віддана дружина не знає, як жити, знаючи, що в чоловіка коханка.

Якщо зрозуміли, що в чоловіка коханка - що робити

Психологиня Юлія Латуненко дала кілька порад, як поводитися, якщо в чоловіка з'явилася коханка. По-перше, вона радить не мовчати, йти до чоловіка розмовляти, вимагати пояснень і розмови про те, як це впливатиме на їхні стосунки та ставити питання в принципі про розрив. Але багато жінок не готові до цього, бо в них є, по-перше, фінансова залежність, а, по-друге, емоційна. Вони почуваються як розгублене п'ятирічне дитя, яке мати кинула в незнайомому місці. Такі жінки не готові розмовляти впевнено, але хоча б піти й запитати в чоловіка: "Поясни мені, що це таке", можна.

Латуненко радить: "Що робити, якщо коханка не відстає від чоловіка, точно не треба - то це йти з'ясовувати стосунки з тією третьою людиною, бо зрада в парі - це справа двох людей. Коли "гнійник" розкривається, який роками набрякав, було запалення, але пара не звертала уваги і під килимок складала свої проблеми, не проговорюючи. І зрада - це симптом захворювання парних стосунків".

Відео дня

Щодо того, як відвадити чоловіка від коханки - поради психолога не дуже втішні для жінок, які хотіли б вплинути на рішення інших людей:

Ніяк не відвадити коханку. У нас люди вільні робити свій вибір і мати за це наслідки. Коли жінка каже: "Як відвадити коханку", то проблема в самій жінці, вона думає, що вона має настільки потужні сили, щоб вплинути на іншу людину.

Експерт вважає, що це теж свідчить про певне магічне мислення в людини, і така жінка не дає вибору своєму чоловікові, наприклад, мати те життя, яке він обрав. Вона ставиться до чоловіка, як до валізи з ручкою, а не як до особистості.

У такої жінки життя закручене навколо чоловіка, а не навколо неї самої, вона не є самодостатньою, боїться самотності, "чіпляється" за чоловіка, як дитина за батька чи матір. Латуненко радить у такому разі "вибивати відповідальність від чоловіка". Але ж це треба мати сили і сміливість сказати: "Стоп, я припиняю ці стосунки, бо вони мені не підходять".

Варто розуміти, що немає ніякого чарівного рецепта, як припинити спілкування чоловіка з коханкою. Так чи інакше, але і ваш чоловік, і ви, і його коханка - дорослі люди, принаймні за паспортом, тому кожен із вас сам робить вибір і сам отримує його наслідки. Неможливо змусити людину робити те, чого вона сама не хоче - на жаль, якщо ваш чоловік навіть після розмови з вами не змінює своєї позиції, ви не маєте змоги змінити її замість нього та змусити не зраджувати вам.

Вас також можуть зацікавити новини: