Яку суміш приготувати для кімнатних орхідей / фото pixabay.com

Не секрет, що будь-яка найменша помилка може швидко призвести до зів'янення квіток орхідеї та відсутності нового росту. Хоча догляд за цими домашніми рослинами не завжди простий, легко підібрати правильну ґрунтову суміш, пише Homes & Gardens.

Там повідомляється, що орхідеї, будучи епіфітними рослинами, які ростуть на корі дерев у своєму природному середовищі існування, орхідеї не дуже добре справляються з ґрунтом для горщиків, у якому процвітають інші кімнатні рослини.

Тому правильна ґрунтова суміш для кімнатних рослин має відображати їхнє рідне середовище. Для орхідей - вся справа полягає в легких матеріалах, що дозволяють їх корінню отримувати доступ до повітря.

Відео дня

Існують комерційні суміші, але є сенс створити свою власну ґрунтову суміш для орхідей і бути абсолютно впевненим, що орхідея отримує достатньо корисних поживних речовин, йдеться в матеріалі.

Експерти пояснюють, що є багато речей, які можна покласти в ґрунтову суміш - торф'яний мох або апельсинову кірку. Однак деякі інгредієнти будуть кращими для орхідей, ніж інші.

"Важливо замінити і спробувати відтворити їхні природні умови зростання там, де вони були знайдені. Я рекомендую використовувати кору орхідеї для правильної структури і дренажу. Я б також включила такі інгредієнти, як певні мохи та перліт", - заявляє експертка з орхідей у Westerlay Orchids Вірджинія Хейз.

Зазначається, що ще важливо пам'ятати, що ґрунтова суміш для орхідей не повинна бути занадто щільною. У цих рослин "повітряне коріння", що росте в різних напрямках, якому потрібен доступ повітря для отримання поживних речовин.

При самостійному приготуванні ґрунтової суміші для орхідей головне уникати звичайної ґрунтової суміші і таких речовин, як кавова гуща, які при намоканні утворюють пасту. Це може призвести до гниття коренів орхідеї, внаслідок чого стебло орхідеї просто пожовтіє, а квіти опадуть.

Інший експерт, Теніель Джордісон, запропонувала використовувати просту суміш, яка підійде для найпоширеніших кімнатних орхідей - фаленопсис. Знадобляться - кора орхідеї, перліт, мох сфагнум, торф'яний мох або кокосова койра.

Кора орхідеї, як повідомляється, має становити 50% вашої суміші. Вона призначена для забезпечення хорошого дренажу і містить достатню кількість необхідних поживних речовин для вашої орхідеї - азоту, фосфору і калію.

"Коли горщик рослини стає заболоченим, ламається або рослина переростає свій "дім", прийшов час пересаджувати. Нова кора для горщикових рослин з поживними речовинами стимулюватиме подальший ріст", - зазначає Хейз.

Щоб забезпечити ще більший дренаж, потрібно додати 15% перліту. Груба текстура перліту розбиває ґрунтову суміш, дозволяючи орхідеї залишатися аерованою. Більш того, він також може допомогти забезпечити ізоляцію для коренів вашої орхідеї. Мох сфагнум - популярний інгредієнт, оскільки він утримує як вологу, так і необхідні поживні речовини. У суміші слід використовувати близько 20% моху сфагнуму.

Під кінець експерти рекомендують використовувати 15% торф'яного моху або кокосового волокна, щоб ваша орхідея не висихала занадто швидко.

Інші новини про кімнатні рослини

Раніше УНІАН повідомляв про 5 кімнатних рослин, які допоможуть позбутися цвілі в будинку. У списку опинилися філодендрон, заміокулькас та інші цікаві варіанти.

Крім того, експерти надали несподівану пораду, як зберегти кімнатні рослини живими протягом цілого року. Головна помилка - надмірний полив.

Вас також можуть зацікавити новини: