Щоб врятувати орхідею, потрібно знати одне просте правило / фото depositphotos.com

Зовсім недавно експерти пояснювали, як правильно і часто поливати орхідею, а зараз вони попереджають садівників про необхідність прибрати цю кімнатну рослину від прямих сонячних променів, поки не стало занадто пізно. Орхідеї багатьом подобаються за їхню довговічність.

Їх дуже легко підтримувати в живому і процвітаючому стані, і при правильному догляді кімнатна рослина може прожити багато місяців або навіть років, пише Express. Однак експерти повідомляють, що розміщення цієї рослини під прямими сонячними променями може призвести до незворотних пошкоджень листя.

MissOrchidGirl на своєму YouTube-каналі попередила любителів орхідей про те, що для успішного росту квітки необхідно дотримуватися її потреб.

Відео дня

"Не ставте орхідеї під прямі сонячні промені. В орхідей взагалі досить крихке листя", - пояснює авторка.

Експертка з рослин пояснила, що якщо рідина потрапляє не туди, куди потрібно, це створює передумови для гниття:

"Вода, що залишилася в кроні та між листям, викликає гниття. Це руйнує тканини орхідеї, і якщо не вжити заходів, орхідея може загинути".

Вона пояснює, що якщо у людини немає досвіду роботи з орхідеями, їй, швидше за все, буде важко вилікувати свою орхідею:

"Корончата гниль - головний вбивця орхідей".

Відомі своєю ніжною красою і очисними для повітря властивостями, орхідеї процвітають в умовах, які імітують їхнє природне середовище існування, йдеться в матеріалі. Це означає, що під час поливу потрібно намагатися повторити цей процес, і один з експертів розповів, як саме потрібно поливати орхідеї.

Бренд-менеджер компанії Prestige Flowers Міллі Дурбак заявив: "Дотримання постійного графіка поливу і забезпечення належного дренажу (для нормальної циркуляції води) життєво важливе для запобігання кореневій гнилі". Він також додав, що в літні місяці полив має бути доволі частим, приблизно двічі на тиждень, а взимку - набагато рідше.

Щоб визначити, сухий ґрунт чи ні, експерти пропонують увіткнути в нього паличку або олівець - якщо верхні п'ять сантиметрів сухі, то рослину необхідно полити.

Інші новини про орхідеї

Раніше УНІАН повідомляв, що орхідея порадує розкішним цвітінням, якщо знати, чим її правильно поливати. У цьому має допомогти бананова вода, яка зараз популярна серед садівників через своє багатство багатьма макро- та мікроелементами.

Крім того, орхідеї зацвітуть "через тиждень": садівниця поділилася рецептом диво-розчину. Знадобиться пляшка з водою та один зубчик часнику.

Вас також можуть зацікавити новини: