Місячний посівний календар на липень 2024 року Україна / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Найспекотніший місяць року липень є досить зайнятим для дачників. Більшість культур до цього періоду вже посаджені, але засіяти порожні грядки ще не пізно. Список того, що можна посадити в липні, досить великий. Це зелень і різні салати, квасоля, буряк, різні види капусти.

Основною турботою на ділянці в цьому місяці стає догляд за рослинами - прополювання бур'янів, поливи, внесення добрив, обрізка дерев і кущів. Ранні культури в липні вже починають плодоносити. Загалом, турбот у дачників дуже багато, і грамотно спланувати роботу допоможе місячний посівний календар на липень 2024. Він підкаже родючі та невдалі для роботи на ділянці дні.

Місячний посівний календар на липень 2024 року

1-4 липня - хороші дні для посіву коренеплодів, баштанних і картоплі в теплиці, а також салату, селери, шпинату у відкритому ґрунті. Посадка пізніх квітів, збір врожаю ягід і фруктів, підв'язування винограду. Не рекомендується прищипувати, пікірувати, пересаджувати рослини і рихлити ґрунт.

Відео дня

5-7 липня - дні молодика. Рослини стають вразливими, тому місячний посівний календар не рекомендує їх турбувати.

9-11 липня - хороші дні для збору молодої картоплі, цибулі, моркви, зелені, редиски, горошку. Зібрані овочі довго зберігатимуться і добре збережуть смак. Вдало пройде боротьба з бур'янами і шкідниками. Можна білити й обрізати дерева, вносити органічні добрива, робити прищіпки та щеплення, але не рекомендується застосовувати мінеральні підгодівлі та отрутохімікати.

12-13 липня - можна садити ампельні та в'юнкі рослини - горошок, виноград, іпомею, в'юнку троянду. Для посадки інших рослин день не дуже вдалий. Дозволені обрізки, пересадки і рясні поливи, проте не варто замочувати насіння і підгортати картоплю.

14-15 липня - вдалі дати для боротьби з борошнистою росою, попелицею, слимаками, колорадським жуком, антракнозом, іржею рослин. Збір для вживання і на зберігання врожаю, обрізка чагарників і вусів полуниці. 14 числа можна посадити пряні трави. Не рекомендується прищипувати, прищеплювати, пересаджувати і ділити коріння рослин.

16-19 липня - дуже родючі дні. Будь-які посаджені овочі та квіти приживуться і матимуть міцний імунітет. Можна застосовувати будь-які добрива та інсектициди, обробити сад від шкідників, полити і замульчувати грядки, підстригти газон і живопліт. Дозволено збирати врожай фруктів і наземних овочів, але не варто викопувати картоплю, моркву і буряк.

Ці дні найкращі для роботи на дачі: посівний календар на липень 2024

20-22 липня - дні повного місяця. Посівний календар не рекомендує працювати з рослинами.

23-25 липня - не дуже врожайні дати для посіву, але вдалі для збору врожаю. Можна почати збір зернових культур - пшениці, вівса, кукурудзи, соняшнику. Добре пройде боротьба з хворобами, комахами і гризунами на ділянці. Не рекомендується рясно поливати рослини і удобрювати органікою.

26-27 липня - сіяти можна тільки культури зі швидким дозріванням - салати, зелень, зелену цибулю, прянощі. Не рекомендується обрізати рослини, пересаджувати, пошкоджувати коріння і стебла. Усі травми довго гоїтимуться. Можна зібрати насіння, цибулини та інший посадковий матеріал.

28-31 липня - посів зелені, редиски, тепличних овочів, озимих культур, сидератів. Викопування картоплі та інших коренеплодів, збір урожаю фруктів, ягід і горіхів. Добре пройде знищення бур'янів. Не рекомендується пересаджувати квіти, рясно поливати рослини і перекопувати ґрунт.

Вас також можуть зацікавити новини: