Сорти озимої цибулі в Україні / колаж УНІАН, фото pixabay, ua.depositphotos.com

У вересні починається посів цибулі під зиму, і щоб овочі дали хороший урожай, важливо підібрати правильний сорт. Якщо помилитися у виборі, то саджанці навіть не переживуть зиму. А хороший різновид овоча не тільки легко перенесе морози, а й потішить високою врожайністю.

Ми назвали найкращі сорти озимої цибулі для України, які високо оцінені дачниками.

Найкращі сорти цибулі для посадки під зиму

Штуттгартер Різен

Дуже популярний німецький сорт, який відрізняється високою врожайністю. Цибулини великі й дуже ароматні, з підвищеним вмістом вітаміну С. Цей сорт цінується за невимогливість і стійкість до хвороб.

Відео дня

Августа

Найкращі сорти озимої цибулі придумані в Голландії, і це саме такий сорт. Дачники відзначають ранній і дуже багатий урожай. Цибуля Августа не йде в стрілку і переносить будь-які українські морози.

Ось як відгукуються про неї дачники:

Хороший і врожайний сорт. Вирощую вже кілька років, ще жодного разу не підвів.

Булат

Середньостигла озима цибуля з невеликими акуратними цибулинами. Має прекрасний товарний вигляд і довго зберігається - до 1 року без холодильника. Стійка до хвороб. Городники хвалять відмінні смакові якості Булата.

Балстар F1

Ультраранній сорт, який легко переносить зиму і дуже швидко нарощує масу з настанням весни. Цибулини великі і дуже соковиті, з тривалим терміном зберігання. Легко переносить транспортування. Балстар можна садити до кінця вересня.

Який сорт цибулі найкраще садити під зиму, ua.depositphotos.com

Радар

Дуже врожайний і стійкий до стрілкування сорт з високими оцінками дачників. Виділяється високим імунітетом до хвороб і стресів. Не вибагливий до догляду.

Ось як про сорт Радар відгукуються дачники:

Садила торік восени, зібрала в липні - точно більше 45 кг з одного кілограма сіянки. Цибулини як кулаки, в міру соковиті й гострі.

Шекспір

Ця цибуля має гарний, товарний зовнішній вигляд, соковиті й ароматні плоди, щільну шкірку. Цінується за високу врожайність і майже 100%-ну схожість. Успішно вирощується на всій території України і легко переносить морози.

Дачники відзначають урожайність Шекспіра:

Дуже задоволена цим сортом. Саджаю пізно восени, щоб земля була холодна. Навесні зібрала хороший урожай, цибуля не стрілкується, стійка до хвороб, добре зберігається.

Сеншуй Еллоу

Ця цибуля рекомендується для ділянок, які страждають від шкідників і хвороб. Сорт відрізняється прекрасним імунітетом і великими плодами. Дуже вдало підходить для маринування і приготування салатів. Добре переносить тривалі перевезення і довго зберігається.

А якщо ви вже визначилися з сортом, то обов'язково читайте нашу статтю про те, як садити озиму цибулю.

Вас також можуть зацікавити новини: