Девід Гілмор виступив проти возз'єднання з Вотерсом через підтримку ним війни та кривавої диктатури / колаж УНІАН

Учасник знаменитого британського гурту Pink Floyd Девід Гілмор категорично  відкинув ідею про те, що в майбутньому виступить з екс-колегою по колективу Роджером Вотерсом, який раніше написав листа диктатору Путіну. Причиною цьому стали проросійські погляди останнього.

Раніше 78-річний гітарист на запитання журналістів про можливе возз'єднання з Вотерсом  відповів, що цього ніколи не станеться. У новому інтерв'ю The Guardian у Девіда знову поцікавилися, чи змогли б вони з екс-колегою забути про політичні розбіжності та виступити на одній сцені. 

"Ні, абсолютно ні", – відповів тоді Гілмор.

Відео дня
Девід Гілмор / Скріншот Instagram

Він зазначив, що не хоче мати нічого спільного з людиною, яка підтримує вбивство людей та криваву диктатуру.

"Я намагаюся триматися якомога далі від людей, які активно підтримують геноцид і автократичних диктаторів, таких як Путін і Мадуро (президент Венесуели – УНІАН). Ніщо не змусило б мене ділити сцену з кимось, хто вважає, що зневажливе ставлення до жінок і ЛГБТ-спільноти є нормальним. З іншого боку, я б хотів повернутися на сцену з Ріком Райтом (покійний клавішник Pink Floyd – УНІАН), який був одним з найчуттєвіших і найбільш музично обдарованих людей, яких я коли-небудь знав", – заявив гітарист.

Що відомо про гурт Pink Floyd

Рок-гурт був заснований у Лондоні в 1965 році. Він став одним із найвпливовіших колективів в історії музики. Основними учасниками колективу є Сід Барретт, Роджер Вотерс, Девід Гілмор, Нік Мейсон, до речі, він єдиний учасник, що був з гуртом від початку до кінця, Річард Райт.

Гурт прославився завдяки кільком легендарним альбомам, серед яких "The Dark Side of the Moon", "Wish You Were Here" та "The Wall". Pink Floyd був включений до Зали слави рок-н-ролу у 1996 році, а також став частиною Зали слави британської музики у 2005 році.

Нагадаємо, раніше гурт Pink Floyd зібрав 500 тисяч фунтів з продажу свого синглу на допомогу Україні. Слухачі пожертвували 450 тисяч, а решту суми додали самі Девід Гілмор і Нік Мейсон.

Вас також можуть зацікавити новини: